Mikä on Farssi?

Farssi on yksi Suomen suurimpia internetissä toimivia Suomalaisia peliyhteisöjä. Yhteisö on saanut alkunsa vuoden 2018 alkupuolella ja jatkanut toimintaansa tasaisesti kasvaen. Yhteisöömme kuuluu yli 7 000 aktiivista jäsentä, mutta kokonaismäärällisesti yhteisöömme on rekisteröitynyt jo lähes 10 000 pelaajaa. Emme ole pelkästään vain internetissä anonyymien nimimerkkien takana. Osa jäsenistämme tapaa toisiaan aktiivisesti ympäri Suomea, ihan netin ulkopuolellakin.

Farssin pääasiallinen toimintaa perustuu netissä pelattavien videopelien ympärille. Yhteisön tarkoitus on toimia kokoontumispaikkana pelaajille, sekä edesauttaa uusien kavereiden ja seuran löytymistä internetin keskeltä. Yhteisönä pyrimme myös tukemaan Suomalaista verkkopelaamista tarjoamalla palveluita muille yhteisöille, organisaatioille ja yrityksille. Tälläisiin palveluihin kuuluu mm. pelipalvelinten vuokraus, kilpailuiden järjestäminen, tai vaikka verkon kautta tapahtuvat "lanit".

Numeroina

Farssin peliyhteisö on paisunut jo varsin laajaksi ja jopa suhteellisen suureksi kokonaisuudeksi. Farssin nettisivuja käyttää päivittäin tuhannet uniikit käyttäjät ja viikossa katselukertoja kertyy jopa hulppeat 50 000 kertaa. Discordissamme on aktiivisia käyttäjiä, lähes 7 000 ja foorumeillamme rekistöröityneitä käyttäjiä on lähes 9 000.

Toisille yhteisöille, organisaatioille ja pelaajille pyöritämme satoja yksittäisiä pelipalvelimia. Farssin palvelimilla pelaakin epäsuorasti tuhansia uniikkeja Suomalaisia pelaajia päivittäin.

Oma toiminta

Farssi yhteisönä pyörii toiminimen(3152476-3) kautta. Toiminimi otettiin käyttöön 2020 loppupuolella turvaamaan palveluiden toimintaa yhteisön laajetessa. Farssin toiminnasta ja tuotteistamisesta vastaa Eetu "Angellfall" Pukkinen, mutta yhteisön hallintaan ja moderointiin osallistuu kymmeniä aktiivisia henkilöitä.

Toiminta on aloitettu 2018 vuoden alkupuolella harrastus mielessä. Yhteisö on laajentunut viimeisen kahden vuoden aikana kuitenkin varsin nopeasti ja tällähetkellä Farssin toiminnan ylläpito harrastuksena käy jo työstä.

Pääpainoisesti farssin yhteisössä pelataan verkkopelin GTA V "modia" nimeltä FiveM. Kyseisessä pelissä pelaajat ovat erityisen tykästyneitä "roolipelaamiseen". Pelissä pelaaja voi olla itse päätetty hahmo, kuten vaikka poliisi, hoitaja, kauppias tai vaikka rikollinen. Peli keskittyy pelaajien hahmojen väliseen kanssakäymiseen, hahmon ystävyyssuhteiden rakentamiseen ja oikeastaan täysin siihen, mitä pelaajat itse haluavat tehdä. Peliä pelataan verkossa muiden, jopa satojen, samanaikaa pelaavien henkilöiden kesken.

Palvelut peliyhteisöille ja pelaajille

Avasimme 2021 pelipalveluille oman sivuston farssi.net/gamehost, jonka tarkoituksena on paremmin vastata oman yhteisömme, mutta myös muiden pelaajien tarpeisiin Suomessa. Sivusto tuottaa eri verkkopelejen pelaamiseen olennaisia pelipalvelimia. Näitä palvelimia käyttämällä pelaajat voivat yhdessä pelata haluttua verkkopeliä. Pelipalvelinta voisi ajatella vaikka pöytänä, jonka ympärille pelaajat kokoontuisivat pelaamaan korttia.

Farssi.net/gamehost palvelua käytetään jo varsin massiivisesti. Yksittäisiä pelipalvelimia järjestelmässämme pyörii useita satoja. Pelaajia nämä palvelimet tavoittavat tuhansia päivässä.

Palvelut yrityksille ja organisaatioille

Yhteisöstämme löytyy pelaajia, jotka ovat olleet pelejen kanssa tekemisissä ammattimaisesti, osa jo toistakymmentä vuotta. Meiltä löytyy siis vankkaa taitoa niin konsultointiin, kuin myös räätälöityjen palveluiden tuottamiseen ja suunnitteluun verkkopeleihin liittyen. Meillä on vain yksi motiivi; Suomalaisen verkkopelaamisen kehittäminen.

Esimerkiksi:

  • Voimme tuottaa mainontaa suoraan palvelustamme. Tavoitat hyvin nuoria Suomalaisia pelaajia 15-30 vuoden ikähaarukasta. Päivittäin sivustomme saavat osumia lähes 10 000 kertaa päivässä.
  • Tapahtumat verkossa. Voimme tuottaa nimelläsi tapahtuman verkossa, jonne osallistuu mahdollisesti satoja pelaajia kerralla. Tapahtuma jättää jälkensä nettiin streamaajien ja youtuben ansiosta pitkäksi aikaa ja tavoittaa lukuisia pelaajia Suomesta. Tapahtuma voi olla rallikilpailu pelissä, tai vaikka viikonlopun CS:GO turnamentti.
  • Pelipalvelinten ylläpito kunnan/kaupungin nuorisotoimelle. Parannat nuorison kontaktointia tavoittamalla heidät siellä, missä he ovat. Nuoret tulevat sinun luokse, vähennät sitä, että sinun pitää mennä heidän luokse!
  • Tule juttelemaan kanssamme lisää!

    Laita sähköpostia [email protected] tai liity rohkeasti foorumeille & discordiin. Vastaamme kysymyksiisi mielellämme!