Säännöt

 • Lukukerrat Lukukerrat: 2,632
 • Päivitetty Päivitetty:
 • FiveM Säännöt:
  1. Yleiset
   1. Pelaa reilusti.
   2. Käytä sääntöjä lukiessa ja tulkitessa maalaisjärkeä. Vastaus kysymykseesi ei ole yleensä; mikä sinua hyödyttää eniten, vaan mikä on loogisinta.
   3. Pelaajan kiusaaminen tai muu rasistinen/sortava käytös ei ole sallittua. Poikkeuksena tähän kaikki saatanan valkopaidat joita päivittäin palvelimelle ilmaantuu.
    Tämä sääntö koskee kaikkia kellonajasta ja paikasta riippumatta, mikäli se tapahtuu farssin alla olevassa palvelussa.
   4. Epäasiallinen käytös roolipelin ulkopuolella (esim discord tai foorumi) on ehdottomasti kielletty.
   5. Pelin adminit pidättävät oikeuden pelaajan poistamiseen palvelimelta peliympäristön turvaamiseksi. Adminit myös päättävät sääntörikkeiden rangaistuksista tilannekohtaisesti.
   6. Epäselvissä tilanteissa adminin sana ratkaisee, kunnioita sitä.
   7. Sanomattakin on selvää, että jos koodaat/exploittaat et kuulu tänne.
   8. Pelin ulkopuolisen kommunikaatiovälineen käyttäminen on kiellettyä! (TS3, Discord jne. voipit). Mikäli huomaamme, että radiota käytetään kiellosta huolimatta, seuraamukset ovat sen mukaiset.
   9. Jos hahmosi kuolee lopullisesti, niin et saa testamentata omaisuuttasi uudelle hahmolle.
   10. Aloitusvaatteiden käyttäminen ja tekstuurittomien vaatteiden käyttäminen ("shakkivaatteet") on kiellettyä. Teethän hahmollesi soveltuvat vaatteet palvelimelle tullessasi.
   11. Turha draaman aiheuttaminen/viljely/jatkaminen voi johtaa porttikieltoon palvelimen discordiin. Tämä ei ole Salatut elämät, tämä on videopeliyhteisö.
  2. Roolipeli
   1. Kun luot palvelimelle hahmon, pidättäydy hahmossasi. Roolipelin rikkominen puheessa (esim “ooc:nä tää on RDM” / “Ihan ooc:nä sä et voi tehä noin”) johtaa porttikieltoon.

   2. OOC Chat
    1. Roolipelin muuttaminen OOC tietojen pohjalta on kiellettyä. Pelaat tiedoilla, joita hahmollasi on tilanteesta.
    2. Et saa käyttää discordin #OOC chatin tietoja roolipelissäsi. Tämä koskee myös “onko lansseja paikalla” kyselyitä.
    3. Kaikki OOC tiedot käydään discordissa siihen kuuluvalla kanavalla.
   3. Mikrofoni on pakollinen kaikille pelaajille. Mikittömästä pelaamisesta seuraa porttikielto tai potkut palvelimelta.
   4. Tiedosta: Jotkut pelaajat eivät välttämättä pidä siitä, että heidät raiskataan pelissä(vaikka sinä siintä saattaisit pitää). Tämmöisistä kyseenalaisista asioista roolipelaaminen on kielletty. Kyseenalaisiin aiheisiin kuuluu, mutta ei rajoitu: raiskaukset, seksuaalinen ahdistelu, terroriteot.
   5. Pelaajien ryöstäminen/kidnappaaminen tulisi aina hoitaa mahdollisimman hyvällä RP :llä. Jos mentaliteettisi on vain “kädet ylös ja kamat kantoon” älä edes vaivaudu ryöstämään muita.
   6. Rikoksia tehdessä samassa porukassa ei saa olla enempää kuin 3 pelaajaa. Mikäli kaikki osallistujat kuuluvat samaan jengiin(jolla on oma jengilippu) porukassa ei saa olla enempää kuin 6 pelaajaa.

   7. Eli jengiläisenä sinulla tulee olla aina jengin vaatteet päällä, ellei jokin estä tätä (esimerkiksi olet töissä mekaanikkona ja käytätte työvaatteita).

    Jos teette rikollista toimintaa, tulisi teillä olla samanlaiset vaatteet, jotta kaikki osapuolet tunnistetaan tilanteessa mukana oleviksi. Mielellään teidän omat jengivaatteet, mutta voitte myös esittää esimerkiksi toisen jengin jäseniä ja laittaa heidän jengivaatteet.
   8. PVP-Grafiikkamodien käyttäminen on kiellettyä palvelimella.
  3. Pelin kulku
   1. RDM (Random Death Matching): Pelaajan tappaminen tai pelaajaa kohti ampuminen ilman minkäänlaista roolipeliä on ehdottomasti kielletty. Sinun tulee aina ilmoittaa tai tehdä roolipelissäsi selväksi, että käytät voimakeinoja(ammut/lyöt). Ilmoittamiseksi ei kelpaa viesti/tweetti, vaan sinun tulee ilmoittaa kasvotusten asiasta.
    1. Poikkeuksena pankin/kaupan ryöstö, poliisin takaa-ajo, "RedZone" alueet, jotka ovat merkattu karttaan.
     * Sovellusesimerkki: Olet poliisin takaa-ajamana. Voit ampua poliisia autostasi, ja kaikki autossa olijat voivat puolustautua aseilla. Kuitenkaan muut kaverisi eivät voi osallistua tilanteeseen, jos heitä ei tilanteeseen RP ssä esitellä.
     * Sovellusesimerkki: RedZone alueet ovat punaisia erikokoisia ympyröitä kartassa. Osa staattisia(rakennuspaja) osa dynaamisia(airdropit) Redzonen alueella RDM tai VDM sääntöjä ei sovelleta. Jos lähdet alueelta, taistelussa olleet pelaajat eivät voi alueelle enää palata seuraavaan 30min aikaan, jotta alueen rajaa ei väärinkäytetä "turva-alueena". Kun lähdet alueelta, sinua ei voida enää jahdata ja ampua ilman erillistä RP kontaktia. Myöskään näitä alueita ei saa käyttää "turva-alueena" takaa-ajon aikana.
    2. Melee-Aseet
     * Sovellusesimerkki: Sinua uhataan pesäpallomailalla, saat juosta karkuun
   2. VDM (Vehicle Death Matching): Ajoneuvon käyttäminen aseena toisen pelaajan hahmoa kohtaan ilman roolipelaamista on kielletty. Huomaa, että autojen kolarointi ei liity tähän sääntöön.

   3. Metagaming: Pelin ulkopuolisen tiedon kerääminen ja sen käyttäminen itse pelissä.
    1. Kahdella erihahmolla samassa jengissä pelaaminen on kielletty.
    *Sovellusesimerkki: Sinulla ei saa olla samoihin kaappeihin/kauppoihin avaimia mitä toisella hahmollasi. Hahmosi eivät saa olla kytköksissä toisiinsta
    2. Et saa olla missään muussa kuin farssin omassa discordissa juttelemassa, kun olet pelaamassa palvelimella. Mikäli saamme tietoomme, että olet toisessa discordissa samaan aikaan, kun olet palvelimella, tullaan sinua moderoimaan metagamingista. Toivottavaa olisi, että et olisi discordissa juttelemassa ollenkaan, kun pelaat palvelimella.

   4. Powergaming:
    1. Pelissä olemattomien asioiden käyttö roolipelissä on kiellettyä, mikäli kummatkin osapuolet eivät tähän suostu. Et voi pakottaa toista osapuolta esim: unohtamaan asioita unohduslääkkeillä. Uhkailemaan viranomaisia luovuttamaan aseitaan koska sinulla on pommi.
    2. Esimerkki: Kidnappaat poliisin ja otat häneltä puhelimen ja gps pois. Ei sallittua ellei toinen osapuoli siihen suostu.
   5. FailRP:
    1. Roolipelin tarkoituksena on tietyissä määrin simuloida oikeaa elämää. kaikkea ei kuitenkaan voida mallintaa peliin. On sinun tehtäväsi pelaajana yrittää mukailla tilannetta mahdollisimman hyvin. Alla muutamia esimerkkejä:
     1. Sinua ammuttiin rynnäkkökiväärillä ja sen jälkeen sinut nostettiin lääkintäpakkauksella. Lähdet nyt juoksemaan kuin usain bolt. - Ei sallittua -> Roolipelaa huonokuntoista tarvitset varmasti lääkinnällistä apua enemmänkin kuin vain pelkän elvytyspakkauksen käytön.
     2. Ajat päin puuta ja hahmosi kertoo olevansa sekava. Jatkat ajamista kuin RoY OrBiSoN välittämättä siitä. - Ei sallittua -> Tee parhaasi luodaksesi tilanteeseen lisää maustetta ja tuo myös esiin, että hahmosi on sekava.
     3. Heräät teholta, ensimmäisen tunnin aikana lähdet suorittamaan rikollisuutta. Tämä ei ole sallittua. Tunnin ajan olet kuin normaali kansalainen ja et osallistu/suorita/avusta millään tavalla mitään rikosta.
     4. Radioon kommunikointi, kun olet maissa on kiellettyä. Saat kuitenkin puhua koko 35 minuuttia, mutta sinun tulee roolipelata vammojasi.
      (Esim. Sinut on ammuttu jengialueella, saat päästää äännähdyksen radioon, joka kertoo kavereillesi, että sinuun sattui. Et kuitenkaan saa kertoa, jos vaikka näet vihulaisen vieressäsi).
     5. Combatlog on kiellettyä palvelimella. Mikäli nettisi katkeaa tai pelisi kaatuu, olet velvoitettu ilmoittamaan asiasta discordin #in-game kanavalla. Mikäli olit kuolleena netin/pelin kaatuessa, olet velvoitettu ottamaan adminiin yhteyttä asiaan liittyen, admin pelin sisällä palauttaa sinut tilanteeseen mukaan tehokunnossa. (Tämä tarkoittaa sitä, että 15 minuutin timerisi resetoituu ja alkaa alusta).
      Mikäli palvelimella/discordissa ei ole sillä hetkellä admineita paikalla, voit jatkaa teholta normaalisti pelaamista.
      Et myöskään saa poistua palvelimelta alle 15 minuutin sisällä viimeisestä tekemästäsi rikoksesta.
     6. Et saa käyttää lentolippua saarelle kadotaksesi kesken tilanteen paikalta, etkä saa paeta poliisia saarelle käyttäen hyväksi poliisien kieltoa mennä sinne.
     7. Kaikenlainen last-dancejen vetäminen johtaa hahmosi palvelimelta poistamiseen, kaiken omaisuutesi poistamiseen ja yhteisöstä täyteen poistamiseen.
     8. Kauppaa saat ryöstää maksimissaan kolmen henkilön voimin, uutena pelaajana. Kaupat ei ole vanhoille pelaajille tarkoitettuja.
   6. Combatstoring:
    1. Combatstoring: Ajoneuvojen tallettaminen RP tilanteen aikana autotalliin ei ole sallittua, mutta voit jättää auton johonkin ja ottaa uuden ajoneuvon alle. Sama koskee tavaroiden antamista toiselle pelaajalle RP tilanteen aikana ilman erillistä roolipeliä, että vieressä olevat pelaajat varmasti ymmärtävät teidän vaihtavan itemeitä. Odota vähintään 15min edellisestä takaa-ajosta, tai ryöstöyrityksestä ennenkuin talletat tavaroitasi.. Tavaroiden tallettaminen tilanteen aikana peräkonttiin / kaappiin on sallittua, koska poliisi pystyy tutkimaan molemmat vaihtoehdot.
   7. Pyri aina kunnioittamaan hahmosi henkeä roolipelatessasi
    *sovellusesimerkki: 2 vs 1 tilanteessa et saa tehdä vastarintaa mikäli olet yksin (ei aktiivisissa tulitaistelussa)
    *sovellusesimerkki: Olet tulitaistelun keskellä, etkä kuulu tilanteeseen. Sinun tulee näyttää selvästi osallisille ettet kuulu tilanteeseen, tällöin sinua ei voida myöskään ampua (sovella RDM sääntöön, ellet ole jäänyt hengailemaan tilanteeseen)
   8. Teleportille et saa tappaa toista pelaajaa.
   9. Virkapukuisten ambulanssityöntekijöiden kidnappaaminen/tappaminen/ryöstäminen on kielletty.
   10. Poliisien, merkittyjen taksien ja mekaanikkojen ajoneuvojen varastaminen on sallittua hyvällä roolipeli syyllä. Ambulansseja EI SAA varastaa.