Hahmon luonti & Aloitus

 • Lukukerrat Lukukerrat: 721
 • Päivitetty Päivitetty:
 • Mikä hahmo?
  Hahmosi (charru/characteri) on tärkein elementti koko roolipelissä. Lähtökohtaisesti hahmon olisi hyvä olla erillainen kun sinä olet. Näin pystyt luomaan huomattavasti luovempia tilanteita tulevaisuudessa. Päätät itse hahmon persoonan ja miten hahmo käyttäytyy eri tilanteissa. Jo ennen hahmon varsinaista "luontia" kannattaa miettiä:
  • Hahmosi nimi
  • Hahmon persoonallisuus
  • Miten hahmo reagoi yleisissä tilanteissa, kuten:
   • Uusia ihmisiä tavatessaan (ujo, kiltti, tuttavallinen, vaikeasti lähestyttävä).
   • Miten hahmo suhtautuu rikollisuuteen.
  • Onko hahmo luotettava
  Yleisesti sanottuna kannattaa välttää hahmolla äärimmäisyyksiin meneviä reaktioita, varsinkin rikollisuuden kohdalla. Tällläisiä voisi olla esim täysi piittaamattomuus laista tai poliiseista jne. Pyri pitämään hahmo jokseenkin realistisenä, mutta leikittele silti eri luonteenpiirteillä. Muista, että voit aina muuttaa näitä asioita vaikka lennosta, mutta kuten kaikessa, hyvä maku säilyttäen. Muista siis aina pitää kiinni jo tapahtuneista RP tilanteista, et voi vain pyyhkiä niitä pois.


  Miten?
  Kun yhdistät palvelimelle ensimmäistä kertaa, sinulla näkyy edessäsi neljä hahmo slottia. Näihin voit luoda hahmosi. Valitse ensimmäinen ja paina "pelaa". Kiinnitä huomiota seuraaviin kohtiin, koska valintasi jälkeen et voi enää mennä ajassa takaisinpäin esim: muuttaa nimeä, syntymäaikaa. Ainoa tapa tähän on poistaa hahmo ja luoda se uudelleen.

  Nimen jälkeen voit valita hahmollesi ulkonäön. Vältä vakio vaatteita, näiden käyttöä pidetään yleisesti paheksuttavana. Koska kyse on "leikistä" voit luoda hahmostasi täysin sellaisen, kuin itse haluat.


  Hahmo luotu mitä nyt?
  Farssilla ensimmäinen spawni on aina lentokentällä. Täältä on melko pitkä matka minnekkään ja nyt onkin hahmosi ensimmäisten valintojen aika. Miten liikut. Jos olet lainkuuliainen kansalainen, voit turvallisesti tilata ja odottaa takisia. Taksin tilaaminen onnistuu kirjoittamalla /taxi chätti kenttään. Jos taksikuskia pelaavia pelaajia ei ole paikalla, tulee NPC taksi hakemaan sinut. Näet missä tilattu taksi menee kun painat ESC. Voit myös aina päättää jo nyt olla rikollinen, auton varastaminen voi olla nopeaa, mutta se hyvin todennäköisesti myös vie sinut hyvin nopeasti vankilaan. Suosittelemme jättämään tämän vaihtoehdon käyttämättä, varsinkin uudelta pelaajalta. Pyri käyttäytymään rauhallisesti ja mukaile, miten ihmiset käyttäytyvät normaalistikkin.

  Ensimmäiseksi sinun kannattaa siirtyä lähimpään kauppaan ostamaan ruokaa...

  Hengissä selviytyminen


  Raha