Säännöt

 • Lukukerrat Lukukerrat: 465
 • Päivitetty Päivitetty:
 • Säännöt:

  1. Tämä on roolipeli-palvelin, eli roolipeluu tulee aina ensin. Sinun tulee pysyttäytyä hahmossasi tilanteesta riippumatta. Jos ilmenee ongelmia (esimerkiksi sääntörikkeitä taikka bugeja), roolipelaa tilanne loppuun ja tuo sääntörike/bugi esille vasta sen jälkeen esimerkiksi discordissa, taikka foorumeilla todisteiden kera (videoclippi).
  Mikäli löydät bugin, tulee sinun välittömästi ilmoittaa siitä palvelimen ylläpidolle. Bugin väärinkäytöstä voidaan sinun pääsysi palvelimelle evätä.

  2. Arvosta elämääsi. Ehdottomana sääntönä 1v2 tai useampi ase osoittamassa sinua. Kyseessä on kuitenkin villi länsi, joten toisten elämää ei tarvitse kunnioittaa.

  3. Random Deathmatch (RDM) ei ole sallittua. Sinulla tulee olla ollut pelaajaan jokin negatiivinen kontakti/keskustelu/tilanne, jotta saat vahingoittaa häntä. Sääntö koskee myös NPC vahingoittamista!

  4. Vehicle Deathmatch (VDM) ei ole sallittua. VDM sisältää, mutta ei ole rajattu hevoskärryihin ja hevosiin, ellei kyseessä ole hyvin roolipelattu tilanne.

  5. Rasismia, kiusaamista taikka seksuaalista hyväksikäyttämistä henkisesti tai fyysisesti ei suvaita meidän palvelimellamme eikä sen ulkopuolella ja johtaa suoraan pääsysi palvelimelle eväämiseen.

  6. Kaikenlainen exploittaaminen, koodaaminen taikka huijaaminen on kiellettyä palvelimellamme. Tämä sääntö sisältää myös pelin ulkopuoliset keskusteluohjelmat (esim. Discord/teamspeak). Saat kuitenkin ennen palvelimelle tuloasi sopia kaverisi kanssa, missä tapaatte toisenne.

  7. FailRP on kiellettyä. FailRP sisältää, mutta ei ole rajattu seuraaviin asioihin: Pelimekaniikkojen abusaaminen, tavaroiden pudottaminen kun olet raudoitettuna/kiinniotettuna, powergaming (RP:tät hahmosi taustatarinan ulkopuolisia asioita, käytät pelissä olemattomia asioita rp:ssäsi hyväksi, ylenpalttinen trollaaminen taikka perseily, pakotat ei-toivottua rp:tä, combatloggaat, combatstoretat taikka puhut OOC-asioita.)

  8. Metagaming on kiellettyä. Metagaming sisältää mutta ei ole rajattu seuraaviin asioihin: Käytät roolipelatessasi hyväksi tietoa, mitä hahmosi ei tiedä palvelimella, taikka käytät tietoa, minkä olet saanut joltain kolmannelta osapuolelta (esim. Streamista. Luonnollisesti myös streamsnipe on kiellettyä).

  9. Jos joudut “teholle”, tulee sinun roolipelata sinulle aiheutuneet vammat. Et myöskään saa muistaa mitä on tapahtunut viimeisen n. 2 tunnin ajalta, poislukien aiheutuneet vammat. (Esimerkkinä et saa muistaa henkilöä, joka sinulle on vammat aiheuttanut.)

  10. Ylläpidolla on viimeinen sana, ja ylläpito voi asettaa toteen sääntörikkeestä aiheutuneen tuomion ilman videotodisteita.  Ohjeistukset

  1. Käytä maalaisjärkeä.

  2. Tietämättömyys sääntöjen/ohjeistusten suhteen ei ole syy rikkoa sääntöjä. Pelaajan vastuulla on olla tietoinen mahdollisista sääntömuutoksista/yhteisön ohjeistusten muutoksista. Mahdollisista muutoksista tullaan aina tiedottamaan palvelimen foorumeilla/discordissa.

  3. Tämä on suomalainen palvelin. Mikäli suomen kielitaitosi ei ole riittävä, voidaan sinut potkia palvelimelta ja pääsysi palvelimelle voidaan evätä.

  4. Rasistisia nimiä/ylilyöntejä seksuaalisuuden suhteen nimissä ei suvaita. Pidä roolipelihahmosi nimet realistisina.

  5. Älä tule palvelimellemme aiheuttamaan draamaa. OOC kiusaaminen/häiritseminen tai muu vastaava käytös ei ole sallittua, ja johtaa sinun pääsyn palvelimellemme epäämiseen.

  7. Ajattele millä aikakaudella RP:tät. Käytä vain aikakauteen sopivaa puhetta, esimerkiksi älä puhu puhelimista/tietokoneista tms. Paras keino toteuttaa tätä ohjeistusta, on puhua vain asioista, mitä palvelimellamme on käytössä/mahdollista saada.

  8. Mikäli RP-tasosi ei ole palvelimemme toivomalla tasolla, menetät mahdollisuutesi roolipelata palvelimellamme.