Ääni ja Kommunikointi

 • Lukukerrat Lukukerrat: 717
 • Päivitetty Päivitetty:
 • Farssi käyttää RP palvelimillaan TeamSpeak ohjelmaa saavuttaakseen mahdollisimman hyvän laadun äänikommunikaatioon. TeamSpeakin lisäksi tarvitset siihen Tokovoip Pluginin.

  Mikä on TokoVOIP?
  Tokovoip on TeamSpeak(myöhempänä TS) VOIP ohjelmistolla ja FiveM palvelimella pyörivä plugin, joka yhdistää TS clientin ja FiveM clientin voipin eli pelin sisäisen puheen. Toko tuo käytettäväksi asioita, jotka muissa pelissä ovat "standardina", mutta FiveM ympäristössä eivät vielä onnistu. Näitä asioita ovat mm:

  • Directional Voice (Äänen suuntaus puhujasta kuuliaan)
  • Pelinsisäinen radio
  • Äänenlaadulliset parannukset
  • Codec muutokset lennosta -> Radio efektit jne.

  Mitä tarvitsen?
  Kun toko on aktiivisena palvelimella, tarvitset käyttöösi TS clientin, sekä tokon. Asenna ensin TS clientti koneellesi ja säädä sen asetukset kuntoon. Tarkista clientin toimivuus, ennen palvelimelle liittymistä. Liittyessäsi palvelimelle tai palvelimella ollessasi kytke TS clienttisi notification äänet pois päältä (Katso alta kohta 6).

  Miten asentaa tokovoip:


  1.
  Lataa ja asenna TS clientti täältä: https://www.teamspeak.com/en/your-download/#
  0fc021e518.jpg
  2.
  Asennuksen jälkeen navigoi yläpalkista kohtaan tools -> options
  6da82e6df8.png


  3.
  Asetuksissa valitse kohta "Capture" ja aseta mikrofonisi asetukset oikein. Valitse "Push-To-Talk" ja aseta tähän sama näppäin, jota käytät pelissä puhumiseen. Voit testata mikin toimintaa painamalla "Begin Test" nappia ja paina sitten valittua push to talk näppäintä. Jos näet palkin liikkuvan niin paina OK. Alla itselläni toimivat asetukset:
  de01ed7528.png


  4.
  TS clienttisi on nyt asennettu ja tarvittavat asetukset tehty. Sulje TS Clientti seuraavaa kohtaa varten.

  5.
  Lataa ja asenna "Tokovoip" pluginin. Lataa plugin täältä. Latauksen jälkeen avaa plugin paketti ja paina "install". Kun asennus varmistaa oletko varma valitse "yes".

  Kaksois klikkaa pluginia ja mene "valitse ohjelma tältä tietokoneelta" navigoi sitten teamspeakin asennus kansioon. Valitse ohjelmaksi "package_inst".
  unknown.png
  3e16173491.jpg


  6.
  Liity farssin TS palvelimelle painamalla yläpalkista Connections -> Connect. Aseta palvelimen osoitteeksi ts.farssi.net ja nickname kohtaan haluamasi kutsumanimi. Valitse Sound Pack kohdasta "Sounds deactivated". Tämä poistaa palvelimella ollessasi clientistä "player joined your channel" äänet. Notification äänet voi poistaa myös palvelimella ollessasi joko kohdasta self - sound pack tai asetuksista kohdasta "Notifications".
  51dffa925c.png


  7.
  Liityttyäsi palvelimelle toko ohjaa sinut "AULA" kanavalta oikealle kanavalle kun pelisi on auki. HYVIÄ PELEJÄ!

  Jos tokovoip ei ohjaa sinua automaattisesti pelikanavalle. Voit manuualisesti yhdistää tokon. Valitse teamspeakin ylävalikosta "Plugins" -> "TokoVoip" -> "Connect":

  index.php

  M