Hahmojen pitkäikäisyys.

angellfall

Maestro itse
Ylläpitäjä
Moderator
Poliisi
Lahjoittaja
Vanhempi jäsen
10 Huhtikuu 2019
895
985
93
Historia
Farssia on pitkään suunniteltu toimimaan pelillisesti paremmin, kun hahmot vaihtuvat ja pelaajat pelaavat useammalla hahmolla(multichar). Näin saadaan ruokittua roolipelitarinan monimuotoisuutta. "Multichar" on erityisen tärkeää myös luomaan pelaajille rooleja, jotka auttavat sitten erottelemaan IRL puolen ja RP puolen. Hahmottamisen puuttuminen alkaa näkyä pelaajissa väistämättä niin, että pitkään yhtä hahmoa pelannut henkilö "yhdistyy" hahmoonsa. Käytännössähän tämä tarkoittaa siis "RP ttämistä omana itsenään". Tämä on efekti, jota emme palvelimelle halua tai jota emme halua välttämättä ruokkia. Ei siksi, että teissä ihmisissä mitään vikaa olisi, mutta siksi, että kaikki pelaajat tuottavat palvelimelle enemmän ja laajempaa kontenttia. Pelaajilla, jotka pelaavat omaa itseään kun on taipumus pyöriä palvelimella vain omien vanhojen kavereiden kanssa ja olla etsimättä uusia kontakteja.

Toinen ongelma mitä yhdellä hahmolla pelaaminen on hahmon tunnistettavuus. Kävelet missä vain, mikä huppu päässä vain ja sanot yhden sanan, niin koko kaupunki tietää missä olet ollut. Kun hahmosi on kaikkien tiedossa, et voi välttää sen seurauksia. Erityisen totta tämä on rikollisten ja poliisin kanssakäymisissä. Roolipelillisestihän tästä muodostuu äkkiä ongelmaa, kun poliisi nappaa Riku Kriminaalin 500. kertaa ryöstämästä pankkia ja Rikun rekisteri on pidempi kuin nälkävuosi.

Tekemisillä tulisi olla painoarvoa ja tekemisten tulisi vaikuttaa hahmosi tahtoon ja haluun tehdä rikollista toimintaa. Tällähetkellä tämä ei näy roolipelissä kuin muutamalla henkilöllä. Koska ihmiset eivät tälläistä pelkoa toiminnan seurauksista osaa selkeästi roolipelata otetaan avuksi pelimekaniikat ja ohjaaminen toisaalta.


Muutokset
Poliisin päällikkö voi jatkossa ehdottaa ylläpidolle(oikeudelle) henkilöitä vangittavaksi elinkautiseen vankeuteen. Poliisin tulee toimittaa henkilön tiedot, suoritetut tutkinnat, saadut todisteet ja mahdollinen muu materiaali siistissä formaatissa jollekkin ylläpidon jäsenelle, joka esittelee tapauksen muille. Poliisi voi myös pyytää jäädyttämään henkilön varallisuutta, mikäli henkilö tuomitaan. Ylläpito ottaa vastaan tapauksia kerran viikossa.


Jos tuomio langetetaan se tarkoittaa:
  • 30pv hahmokohtainen vankilatuomio.
  • Voit pelata muilla hahmoillasi vapaasti(tämä on suotavaa ja tuomion tarkoitus)
  • Etsintäkuulutuksesta ilmoitetaan Discordissa julkisella tiedoitukset kanavalla.
  • 30pv tuomioon voi käyttää kirjeitä, mutta vankilasta ei voi karata.
 
Viimeksi muokattu: