FarssiRP - Uudet jengit

Moi!

Farssin jengijärjestelmä on ollut samanlainen jo pitkään. Valitettavasti kuitenkin pelaajat ovat valinneet hieman väärinkäyttää käytössä olevia ominaisuuksia siitä, mihin ne alunperin on kehitetty. Jengit ja niiden alueethan alunperin kehitettiin merkkaamaan alueita karttaan, jolla jengi operoi. Tarkoituksena oli tehdä dynaaminen järjestelmä, jonka avulla pelaajat itse pystyvät muokkaamaan peliympäristöä. Tässä kuitenkin on vähintäänkin epäonnistuttu. Jengialueita on käytetty vain pelaajaryhmän oman hyödyn saavuttamiseen, eikä tarkoitettua hyötyä koko palvelimen RP :lle ole saavutettu. Jengeille myönnettiin oikeuksia, esim aseiden tiputtamiseen, huumeiden tiputtamiseen ja rikollisuuden tekemiseen isommassa joukossa. Näitä "perkkejä" kuitenkin on käytetty tasaisesti vain rikastuttamaan omaa pussia, eikä tarjoamaan kanssapelaajille kontenttia, mitä oli tarkoitettu. Esim aseiden tiputtaminen oli tarkoitettu pääsääntöisesti siihen, että jengi myisi aseita eteenpäin muille pelaajille, tai että huumeita olisi jälleenmyyty eteenpäin muille. Realistisesti kuitenkin kaikki tiputetut aseet ja huumeet ovat päätyneet vain jengin sisäiseen kiertoon.

Ylläolevista syistä jengien toimintaa on päätetty nyt radikaalisti muuttaa. Jengit ovat saaneet aikaisemmin jengin "levelauksen" jälkeen pääsyn aseisiin ja huumeisiin ja tämä tullaan nyt poistamaan. Toiminta tullaan siirtämään vain jengeille, jotka tullaan "whitelistaamaan" tähän toimintaan erikseen. Tästä whitelistaamisesta tulee vastaamaan yhteisön yhteisövastaavat. Yhteisövastaavat voivat myös poistaa whitelis statuksen jengiltä, mikäli toiminta ei jatkuvasti pysty täyttämään asetettuja kriteereitä, tai muuttuu kyseenalaiseksi.

Käytännön muutos tulee toimimaan niin, että jengialueiden dropit tullaan osoittamaan vain jengeille, joilla tuo yhteisövastaavien antama status on. Tämä tulee koskettamaan huumeita ja aseita.

Whitelistaamisen myötä jengin rajoitukset sääntöjen puolesta pelaajamääriin (6 pelaaja ryöstöllä / jengin sisäinen pelaajarajoitus) poistuu ja jengi voi suorittaa toimintaansa parhaaksi näkemällään tavalla, niin, että se mukailee alla olevia edellytyksiä ja keskittyy kontenkin tarjoamiseen palvelimella muille. Lähtökohtana ei voi olla oman/jengin maksimaalisen edun hakeminen ja toiminnassa pitää kyetä käyttämään OMAA HARKINTAA. Esim, jos poliiseja on vuorossa 2 ei pankkia tai kauppoja mennä ryöstelemään laumalla väkivalloin tms.

Whitelisin edelltytykset:
 • Jengi kykenee toteuttamaan jatkuvasti hyvää ja loogista jengi RP tä. Tämä pitää sisällään, muttei rajoitu:
  • Aktiivinen roolipelaaminen jengiläisenä (jengin sisäiset suhteet, suhteet muiden kanssa).
  • Aktiivinen roolipelaaminen jengin omien itse avoimesti määritettyjen arvojen mukaan ja valintojen tekeminen niiden perusteella, EI SEN MITEN ITSE HYÖDYT ENEMMÄN.
  • Jengialueen looginen sijainti ja sen käyttäminen roolipelissä.
 • Jengin kyky turvata ja tarjota "kontenttia" muille kanssapelaajille(VARSINKIN UUSILLE PELAAJILLE) käyttäen jengin resursseja.
  • Jengidropeista saatavien aseiden myynti muille pelaajille
  • Jengidropeista saatavien huumeiden kauppaaminen käyttäen loogista huumemyyntiketjua.

Suurena plussana whitelistaamisessa toivottaisiin pidettävän jengin ominaisuutta ottaa uusia pelaajia verkostoonsa. Pelaajien ei tarvitse olla jengin jäseniä, mutta voivat olla mukana jengin toiminnassa, myymällä huumeita, välittämällä aseita tms.

Laajempaa keskustelua aiheeseen liittyen huomenna Sunnuntaina yhteisöpalaverissä! Päiviä järjestelmän käyttöönottoon ei ole löyty kiinni, eikä kokonaista suunnitelmaa vielä kasattu. Ylläolevaa käytetään rautalankamallina liikkuessa eteenpäin asian puitteissa.
 

Specceli

PriGiigar
Vanhempi jäsen
FarssiRP-BENNYS
3 Maaliskuu 2020
174
331
63
No terve.

"Farssin jengijärjestelmä on ollut samanlainen jo pitkään."

Hmmm, sitähän ollaan tässä koko kuluvan vuoden aikana muokkailtu ja haettu sitä oikeaa, viimeinen päivitys oli tuo saari, ettei sitten vahingossakaan kukaan sivullinen osu uhriksi ja kahvittelijat saa juoda rauhassa kahvinsa ja pyssymiehet hoitelee toisiaan saarella.


"Esim aseiden tiputtaminen oli tarkoitettu pääsääntöisesti siihen, että jengi myisi aseita eteenpäin muille pelaajille, tai että huumeita olisi jälleenmyyty eteenpäin muille. Realistisesti kuitenkin kaikki tiputetut aseet ja huumeet ovat päätyneet vain jengin sisäiseen kiertoon."

Tähänkin nyt haluan puuttua, näin ei olla missään vaiheessa asiasta puhuttu.

Jengipisteet ovat jengien keräämiä ja myös itse dropit ovat jengidroppeja. Sinne saa tulla joka ikinen iikka koittamaan niitä ottamaan itselleen, vaikkei edes kuuluisi mihinkään jengiin. En jotenkin ymmärrä tätä että "vain jengin sisäiseen kiertoon" ja kaikenlisäksi saari tehtiin pelkille jengiläisille ALUNPERIN.

Tälläkin hetkellä siellä on monta jengiä mitkä on taistellut pitkäntien siihen että heillä on aseita ja muuta tavaraa, onko ne sitten tullut millä tavalla se on mulle ainekin ihansama.


"Whitelistaamisen myötä jengin rajoitukset sääntöjen puolesta pelaajamääriin (6 pelaaja ryöstöllä / jengin sisäinen pelaajarajoitus) poistuu ja jengi voi suorittaa toimintaansa parhaaksi näkemällään tavalla, niin, että se mukailee alla olevia edellytyksiä ja keskittyy kontenkin tarjoamiseen palvelimella muille. Lähtökohtana ei voi olla oman/jengin maksimaalisen edun hakeminen ja toiminnassa pitää kyetä käyttämään OMAA HARKINTAA. Esim, jos poliiseja on vuorossa 2 ei pankkia tai kauppoja mennä ryöstelemään laumalla väkivalloin tms."

Tässä näen jollain tapaa VALOA ja normaalia toimintaa, mitä pitäisi ollakkin, mutta positiivisesti yllättynyt että ei enää tarvihe miettiä sitä, kuka jää ulos hauskanpidosta jos tilanne on välillä sitä vaatinutt. Ei tarvitse Hannun jäädä yksin nuolemaan tikkaria, kun muut puuhaa jotakin yhdessä.

Nää oli vain tämmösiä omia mietteitä ja ajatuksia, kun 2 vuotta pelannut abouttia rallaa jengi rp-toimintaa.
Aina voi parantaa omaa, sekä muiden toimintaa. Mutta parantaako tämä? Jääköön se nähtäväksi!
 

Janeski

Käyttäjä
FarssiRP-Imperiumi
Vanhempi jäsen
5 Huhtikuu 2020
73
10
8
"Esim aseiden tiputtaminen oli tarkoitettu pääsääntöisesti siihen, että jengi myisi aseita eteenpäin muille pelaajille, tai että huumeita olisi jälleenmyyty eteenpäin muille. Realistisesti kuitenkin kaikki tiputetut aseet ja huumeet ovat päätyneet vain jengin sisäiseen kiertoon.".


Uuden asepäivityksen myötä aseiden saanti on vaikeutunut huomattavasti, koska niitä ei voi enään droppaa ja harva jos kukaan tietää reseptejä. Sen takia aseita ei olla hirveesti myyty muille jengeille tai pelaajille. Huumeet ovat taas jengin rahan tulon lähde, harkkoja tai annospusseja ei voi pelaajille myydä koska tarvitaan "likaista rahaa" sekä viimekerralla kuin koitimme palkata "myyriä" myymään huumeet meidän puolesta siellä kaveri veteli 500 annos pussin kanssa ja lauloi heti kaikki tiedot meistä. Mikäli vanha asesysteemi olisi jäänyt niin olisi aseitakin myyty enemmän, ja niinkuin specceli sanoi sinne saarelle jaa normi pelaajatkin tulla koittamaan varastaa asekuljetuksia yms.

Edit 1: Minkä takia näistä ei olla puhuttu esim yhteisökokouksisa vaan aletaan suoraan muuttamaan asioita palvelimen puolella?
 
Viimeksi muokattu:

Hipstek

Käyttäjä
FarssiRP-Poliisi
Vanhempi jäsen
7 Heinäkuu 2020
72
40
18
34
Jyväskylä
sekä viimekerralla kuin kotimme palkata "myyriä" myymään huumeet meidän puolesta siellä kaveri veteli 500 annos pussin kanssa ja lauloi heti kaikki tiedot meistä.
Tämähän on sitä jengirp toimintaa nimen omaan pitää punnita oikeita kavereita eikä niitä laululintuja, kannattaa kuitenkin saada vakuudet niiltä jos tätä suorittaa ja toinen asia hoitaa sen asian paremmin, että ei jää kiinni siitä toiminnasta eli kannattaa pohtia mikä se oikea tapa olisi tähän.

Uuden asepäivityksen myötä aseiden saanti on vaikeutunut huomattavasti, koska niitä ei voi enään droppaa ja harva jos kukaan tietää reseptejä. Sen takia aseita ei olla hirveesti myyty muille jengeille tai pelaajille.

Tämähän on just sitä jengitoimintaa parhaimmillaan, siinä mietitään just sitä minkä jengin kanssa kannattaa olla hyvää pataa jos haluaa saada jotain tavaroita mitä tarttee jos se tietääkin miten noita tehdään jne....
 
Viimeksi muokattu:

Kelsi Mutkanperä

Vanhempi käyttäjä
FarssiRP-Poliisi
FarssiRP-Taksi
FarssiRP-Taksi Hallinto
7 Maaliskuu 2021
104
121
43
Toivoisin porukalta keskusteluun myös sellaista näkökulmaa, että millaista jengiRP:tä haluaisitte jatkossa nähdä palvelimella. Kuvatkaa mieluusti vertaamatta nykyiseen toimintaan, täten saatte itsekin paremman kokonaiskuvan asiasta, ja deviporukka pystyy paremmin miettimään että millä kannustaisi porukkaa entistä parempaan RP:n tasoon.

Saa vetää yleisempiä laineja, että millaista toimintaa haluaisi nähdä, tai sitten yksityiskohtaisempia selostuksia, että millä tavalla haluaisitte nähdä jonkin yksittäisen tilanteen menevän.
 

Kelsi Mutkanperä

Vanhempi käyttäjä
FarssiRP-Poliisi
FarssiRP-Taksi
FarssiRP-Taksi Hallinto
7 Maaliskuu 2021
104
121
43
- Itse haluaisin nähdä esimerkiksi jonkun alkavan pikkujengin toimivan jonkun estabilisoituneemman jengin juoksutettavana, hoitamassa sen toisen jengin puolesta pieniä likaisia toimeksiantoja.

- Vahvempaa näkyvyyttä jollain tietyllä alueella, jonkin alueen ghettoutumista. Sellaista, että jotain tiettyä jengiä alkaa näkyä alueella enemmän ja enemmän, otetaan vahvempaa otetta alueen hallinnasta, järjestetään siellä jotain pikku tapahtumia, mahdollisesti peritään pientä suojelurahaa jostain, sen sellaista.

- Peiteyrityksiä; rikollistoimintaa koitetaan piilottaa pienten peiteyritysten alle. Jotain pientä rakennusliikettä, putkiasentajaa, sähköasennuksia, pesulaa, nakkikioskia, sen sellaista. Tälläisiä pieniä sivubisneksiä saisi näkyä katukuvassa paljonkin, eikä välttämättä pelkästään jengien jäsenten toimesta, ja sitä parempi mitä enemmän ei-likaisia bisneksiä olisi olemassa. Näiden ei tarvitsisi olla mitään palveluammatteja laskutusmahdollisuuksineen, vaan tilisiirto toimii vallan mainiosti. Hommaa vain työtehtävään sopivan ajoneuvon ja vaatteet.

Firman ei välttämättä tarvitsisi tarjota muuta kuin ärpeetä; tilaat vaikka sähköasentajan asentamaan kämpällesi uuden pistorasian, ja asentaja tulee, ja koko tilanteessa ei tule mitään fyysistä ja näkyvää, mutta saatte siitä molemmat RP kontenttia ja maksat vaikka tonnin siitä. Sitten nämä pikkufirmat voisivat vaikka tehdä yhteistyötä remppaurakoinnissa, esimerkiksi. Ja tietysti käyttäisivät aktiivisesti toistensa palveluita; raksatyypin likaiset työvaatteet päätyvät päivän päätteeksi pesulaan ja ne haetaan sieltä pois sen päälle kun on käyty hakemassa jostain snägärikärrystä makkaraa ja limsaa. Tarvittavia tuotteita voisi hankkia jostain ja myydä eteenpäin marginaalisella profiitilla. Tarkoitus kuitenkin on vain kierrättää samaa rahaa edestakaisin, jotta saadaan kaupunkiin elämää JA SITÄ RP KONTENTTIA.

Saataisiin uutta eloa tuonne foorumin yritysesittelypuolellekin. Sinne vain työntekijöiden nimet ja puhelinnumerot ja osoite missä kohtaa pääkonttori on ja joku edustava kuva, ja aktiivisuudesta jos olisi tieto että onko firma pitkällä tauolla ja että millaiseen vuorokauden aikaan millaisina päivinä kannattaa ylipäänsä yrittää tavoitella. Ja twitterissä markkinoida toimintaansa.

-Hierarkiaa; missä jokin henkilö selkeästi vastaa jostain tietystä roolista, ja sitten on niitä pelinappuloita joita nämä hierarkiassa ylemmät pyörittelevät,

-Sisäistä nokittelua; joku haluaa nousta hierarkiassa ylemmäs, alkaa salaa tunnustella että miten olisi mahdollista päästä ylemmäs, tekee jengin johtotaholle pikku palveluksia, tai järjestää välikäden kautta että kukaan ei vain saa tietää, että jartsan päälle kaatunut paskasammio oli karrin jengipomon toiveesta järjestämä temppu jolla karri nousee arvostuksessa lähemmäs ylennystä. Jartsa voisi sitten käydä jullen ja killen kanssa vähän kurmoottamassa sammion kaatanutta teukka työläistä, ja pääsisi selville karrin aikomuksista, ja alkaisi oman salaisen lokakampanjansa karria vastaan.

-Pientä pelkoa; teukka työläinen ajatteli että tuossahan hyvä keino saada vähän taskurahaa, kun karri tuli maksamaan siitä että tuo "vahingossa" kaataisi paskasammion jartsan niskaan. Sitten jartsa suuttuikin ja teukka koitti paeta, mutta jartsa porukoineen löysi teukan ja uhkaili tätä. Ja sitten teukka joutuu pitämään kaikesta turpansa tukossa, ettei karri vain saa kuulla että teukka meni vasikoimaan. Pientä vain, ettei teukan elämä mene vallan sietämättömäksi, mutta kuitenkin.
 

Spike

Vanhempi käyttäjä
FarssiRP-Imperiumi
Vanhempi jäsen
FarssiRP-BENNYS
13 Kesäkuu 2020
182
119
43
Myöskin se että tällä hetkellä kukaan ei osta aseita vaikka ollaan kuinka yritetty rakentaa verkostoa aseiden myynnin ympärille.. > Kaikki hommaa aseensa itse joten tällä hetkellä se on täysin mahdotonta -> aseet jää meille kynteen.
 
Viimeksi muokattu:

jubu

Käyttäjä
Vanhempi jäsen
9 Toukokuu 2020
83
90
18
Mietin, että toisko se lisää roolipeli mahdollisuuksia, jos mahdollistettaisiin jollakin tapaa toisten pelaajien radioliikenteen kuuntelu (mahdollisesti toisen ihmisen radiopuhelimen käyttö), kun ihminen on sinulla hallussa esim. kidnapattuna.Toisten radiotahan pystyy tällähetkellä kuuntelemaan, jos tiedät heidän kanavansa, mutta joko mahdollisuus selvittää toisen pelaajan radiokanava (tällöin uudistus ei koskisi poliiseja) tai sitten mahdollisuus kuunnella radiopuhelinta.

Esim. Kahdella jengillä on kahakkaa keskenään, pakottaisi tämä jengin jäseniä pysymään yhdessä ja pitämään omista huolta, koska aina olisi riski tulla kidnapatuksi ja vastustaja jengi pääsisi kuuntelemaan informaatiota radiosta. Näkisin tämän synnyttävän tilanteita, jossa jengit liikkuvat seksikkäästi armeijan tapaan moottorimarssien ja pelästyttäen naapurustojen mummojen tekohampaat suusta. Eli ihan sama käyttääkö jengit kulkuvälineinään moottoripyöriä vai Warrenereita, tämä toisi yhden syyn, miksi koko jengi kulkee letkassa yhdessä ja näyttää ketkä on kaupungin kuninkaita.

Toinen esim. Poliisiradion kuunteleminen samalla systeemillä??? Kidnapatun poliisin radiota pystyisi kuuntelemaan, ja RP tilanteita lisäämään (huom. ei voittoRP mielessä, vaan tilanteiden luonti mielessä.)

En tiedä onko edes toteutettavissa, tai onko täysin turha ajatus. Näkisin tässä mahdollisuuden erilaiselle RP:lle lähinnä jengiVSjengi toiminnassa. Toki tämä oisi varmaan taas uudistus, jossa ei kauaa menisi kun joku keksii miten tästä saa kaiken mahdollisen hyödyn irti voittaakseen tilanteet, mutta eikö sekin olisi moderoitavissa?