Farssi.net Fproxy

FProxy on Farssin tarjoama yritystason ratkaisu palvelunestohyökkäysten torjuntaan pelipalvelimilla. FProxy toimii asiakkaan tarpeiden mukaan filtteröiden TCP ja UPD liikennettä halutuissa porteissa. Verkko saattaa koostua tarpeen mukaan yhdestä, tai jopa sadoista välityspalvelimista. Palvelu käyttää hyväkseen Anycast kuormantasausta levittäen hyökkäysliikenteen pitkin internettiä samalla filtteröiden liikennettä L3-4 OSI tasoilla.

Pelipalveluihin kohdistetaan normaalia enemmän palvelunestohyökkäyksiä. Farssin pelaajat ovat pelanneet verkkopelejä jo niiden alkuajoista lähtien, joten ongelma on meille myös tuttu. Siksi tahdomme tuoda ratkaisun verkkopelaajien ulottuville. Yleisesti vastaavat ratkaisut voivat maksaa yrityspiireissä useita tuhansia euroja kuussa.

FProxy toimii natiivisti peleissä kuten: Minecraft, FiveM, CS:GO, DAYZ, Rust ja muissa peleissä, jotka käyttävät staattisia portteja yhteyksien luomiseen ja palvelimen IP osoite voidaan erikseen määrittää. FProxyä voidaan käyttää myös muiden kun peli applikaatioiden suojaamiseen.

Taistelussa toimivaksi todistavat

Farssi.net

Suojaamme FProxyn avulla suositumpaa enemmän palvelunestohyökkäyksille altista infraamme. Käytämme palvelua aina tarpeen mukaan myös pienemmissä palveluissamme.

HellCity

Mukana FProxyn ensimmäisistä päivistä lähtien. Hyökkäykset loppuivat kuin seinään. "Nyt toimii kuin unelma :)" (C) Letku_Jyppe 2021

Pohjola

PohjolaRP käyttää oman serverinsä suojaamiseen Fproxyä. Fproxy otettiin käyttöön heti palvelimen uudessa julkaisussa syksystä 2021.

Hardlife

Hardlife käyttää oman serverinsä suojaamiseen Fproxyä. Fproxy pysäytti palvelimelle aktiiviset hyökkäykset välittömästi käyttöönoton jälkeen.

Piilota palvelin

Proxy palvelin näyttäytyy palvelimesi IP osoitteena eivätkä pelaajat pysty selvittämään palvelimesi oikeaa osoitetta. Mahdollinen palvelunestohyökkäys osuu aina siis vain FProxyyn, eikä sinun palveluusi.

Skaalautuvuus

Fproxy skaalautuu automaattisesti käytettävän liikennemäärän mukaan. Proxy palvelimia voi tarpeen mukaan olla käytössä vaikka 100 (tai enemmän).

Nopeus

FProxy toimii nopeasti ja kaikilla reittipisteillä on nopeat yhteydet ympäri maailmaa. Käyttäjien yhteys muodostuu aina lähimpään reittipisteeseen, taaten nopean yhteyden palvelimeesi.

Helppo käyttöönotto

Palvelun käyttöönotto ei vaadi sinulta juurikaan teknistä osaamista. Neuvomme sinulle mitä sinun tarvitsee tehdä, palvelua käyttöönotettaessa. Usein tämä on vain muutama vaihdos pelipalvelimen conffeihin.

Pilvi pohjalla

FProxy käyttää alustanaan massiivista CloudFlare :n tarjoamaa verkkoa. Oli palvelimesi sitten suomessa, tai ulkomailla, pystymme reitittämään liikenteesi FProxyn kautta pelaajillesi ja takaisin.

Ei niin kallis

FProxyn tarkoitus on tuoda yritystason tuote pelaajien keskelle. Maksat palvelusta sen aiheuttamat käyttökustannukset, usein liikennemääräsi mukaan! Jätetään tästä se tuhannen euron konsultaatio lasku pois.

Ota yhteyttä...

FProxy UKK

FProxy on verkko, joka toimii pelipalvelimen ja pelaajan välissä. FProxy peittää täysin pelipalvelimesi oikean IP osoitteen. Näin palvelunestohyökkäyksen sattuessa pääsysi palvelimeesi ei katkea. Tämä on edukasta, jos esimerkiksi ajat monta eri peliprosessia yhdeltä palvelimelta, etkä tahdo muiden palvelinten kärsivän, mikäli yhtä palvelinta kohtaan hyökätään. FProxy mahdollistaa käytännössä verkon skaalaamisen siihen pisteeseen asti, että hyökkäys palvelintasi kohtaan ei ole enää edes mielekästä, eikä sillä saavuteta mitään haittaa palvelimen toiminnalle. Käytämme runkoverkkonamme cloudflarea, joten se todellakin on massiivinen.

FProxy todella toimii ja poistaa käytännössä Layer 3-4 palvelunestohyökkäykset palvelimelta kokonaan, mutta kuten kaikessa, sen käyttäminen aiheuttaa kuluja. On jokaisen yksittäisessä harkinnassa, onko oman pelipalvelimen puollustaminen niin tärkeää, että siitä kannattaa näitä ylimääräisä kuluja kantaa. Usein palvelunestohyökkäykset ovat todella väliaikaisia, jolloin FProxyn kaltaista palvelua ei tarvita jatkuvasti. Mukaudumme kyllä tarpeisiisi, ole siis yhteydessä!

FProxyä käytetään usein suojaamaan aktiivisiä yhteisöjä, esimerkiksi eventtien tai vaikka uuden palvelimen julkaisun aikana. Toisaalta FProxyä voidaan myös käyttää ihan jatkuvasti piilottamaan palvelimen IP osoite ulkopuolisilta, jolloin se jo itsessään parantaa huomattavasti pelipalvelimen toimintakyvyn luotettavuutta ja nopeutta.

Farssi käyttää itse fproxyä FiveM Palvelimen turvaamiseen jatkuvasti. Käytännössä siis kaikki palvelimen yhteydet kulkevat proxyn lävitse, aina 24/7.

Koska FProxy rakennetaan aina asiakkaan järjestelmää tukevaksi elementiksi asiakkaan omien tarpeiden ja toiveiden mukaan, sille ei ole mitään varsinaista hintaa. Riippuen palvelusta ja sen koosta, fproxy maksaa 50-100€/kk.

Jos peliserverisi on meillä, palvelun käyttöönotto onnistuu käytännössä lennosta. Palvelimesi vanha IP osoite poistetaan ja sille määritetään uusi IP osoite. Mikäli palvelin on uusi ja IP osoite ei ole kenenkään tiedossa, tätä ei tietenkään tarvita. IP osoitteen vaihdolla pyritään siihen, että vain asiakas on tietoinen palvelimen oikeasti IP osoittesta ja hyökkääjä ei pysty ohittamaan FProxyä. Palvelimen palomuuri laitetaan kiinni niin, että se hyväksyy liikennettä vain cloudflaren yhteysosoitteista, kun liikenne on osoitettu pelin porttiin. Tämän jälkeen peliin tehdään pelikohtaisia asetusmuutoksia ja esimerkiksi sen serverbrowseriin julkaisema IP vaihdetaan vastaamaan FProxyä.