MySQL databasen luonti

MySQL Tietokantoja käytetään pelipalvelimissa yleisesti pluginien tai modien tiedon tallentamiseen. Usein tieto saatetaan tallentaa palvelimen tiedostoihin esim. .json tiedostoina, mutta kun tiedonmäärä kasvaa, tai sen halutaan olevan helpommin hallittavissa, käytetetään SQL tietokantoja. Farssi.net käyttää MySQL versiota 8. Tietokanta sisältyy jokaiseen pelipalvelimeen vakiona periaatteella yksi palvelin = yksi tietokanta. Jos sinulla on kaksi palvelinta, saat erikseen kaksi tietokantaa jne.

MySQL tietokannan tekeminen

1. Kirjaudu hallintapaneeliin
  2. Navigoi vasemmalla kohtaan "Service Management (Palveluhallinta)" -> MySQL Manager(MySQL Hallinta)"
  3. Avautuvan sivun oikeaan laitaan syötä tietokantasi nimi. Lopullinen nimi muodostuu kahdesta osasta: käyttäjänimi_databasennimi. Paina sitten "Create".
  4. Kun database on luotu. Näet luodun databasen listassa keskellä sivua. Listassa näet myös tietokannan kirjautumistiedot.

MySQL tietokannan hallinta

MySQL tietokantaa voit hallita joko sovelluksella, tai sitten suoraa netinkautta ilman sovellusta. Farssi.net tarjoaa sinulle phpMyAdmin alustan, joka soveltuu tietokannan hallintaan itsessään varsin hyvin. Yksiselitteistä ohjetta sivuston tai MySQL käyttöön emme voi antaa, aiheen ollessa todella laaja. Voit kuitenkin googlettaa aiheesta todella helposti. Netti on pullollaan ohjeita.

1. Kirjaudu hallintapaneeliin ja navigoi MySQL Manager kohtaan.
  2. Valitse listasta tietokanta, jota tahdot hallita. Ota kirjautumistiedot talteen ja paina "phpMyAdmin" nappia.
  3. Syötä palvelimen osoite, käyttäjätunnuksesi (ei paneelin käyttäjätunnus vaan edellisellä sivulla näkyvä) ja salasana (näkyy myös edellisellä sivulla)
  4. Kirjauduttuasi näet kaikki tietokantasi vasemmalla. Voit ajaa suoria kyselyitä tietokantoihin "SQL" napista.
  • mysql, pelipalvelimet
  • 1 käyttäjistä hyötyivät artikkelista