Pelaajailmoitus - VRWOW vs. WHITE - 2.6 & 3.1

VRWOW

Vanha parta
FarssiRP-Poliisi
Vanhempi jäsen
2 Heinäkuu 2019
491
303
63
Käyttäjänimi: VRWOW

Steam nimesi: VRWOW
Ilmoitettavan henkilön nimi(jos tiedossa): WHITE
Aika ja päivä: 28.9
Rikottu sääntö: 2.6 & 3.1

Lyhyt kuvaus tapahtuneesta: Oltiin baarilla, jossa pienen sanaväännön jälkeen sanoin C Kupin hahmoa lokiksi, tästä pillastuneena Whiten hahmo löi varoittamatta minun hahmoa biljardimailalla.
Myöhemmässä tilanteessa yritämme ottaa 2v1 Whiten hahmoa haltuun ja hän jatkoi mätkimistä biljardimailalla, välittämättä ampuma-aseista tai miesylivoimasta.

Todisteet: Editoimaton 5min clippi:
https://www.youtube.com/watch?v=lX9iLO9AhPI

2v1:
https://www.youtube.com/watch?v=o8uduHEUCmo
 

white

Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
12 Huhtikuu 2019
532
320
65
Suomen Ateena
Joo meni totaalisesti väsyneenä motivaatio henkilön toksiseen käyttäytymiseen joka on jatkunut samanlaisena niin discordin puolella kuin pelissäkin. Toksiselle käyttäytymiselle kun ei löydy suoranaista roolipelillistä syytä vaan se on suoraan siirtynyt sellaisenaan Discordin puolelta myös roolipelin puolelle. Lisäyksenä vielä se että tosiaan kyseisellä hetkellä oli 10h mittainen roolipelisessio menossa jonka mukavaa fiilistä hän oli tullut pilaamaan. Tilanteessa ei ollut veressä alkoholia vaikka ajankohta millon tämä tapahtui oli lauantai-ilta ja klo 23 jotta tämäkään ei jää lukijoille epäselväksi.

En kiellä sääntörikkeitä ja virheitä tapahtuu mutta juna kulkee eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:

white

Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
12 Huhtikuu 2019
532
320
65
Suomen Ateena
Ja tosiaan katoin klipit niin tuossa ei näy koko tilanne, tuo tilanne alkoi jo aikasemmin kun VRWOW hahmollaan alotti länkyttämisen tyhjästä. En tiedä mikä on leikkaamisen syy mutta ilmeisesti jotain siinä koitetaan piilottaa kun näytetty tilanne olisi mahtunut yhteen klippiin eikä kahteen eriin. Täst puuttuu joku 30 sekkaa ainakin välistä
 

The Mikitin

Mäyrä
Ylläpitäjä
Moderator
FarssiRP-Poliisi
FarssiRP-Pelastuslaitos
Vanhempi jäsen
Wiki
8 Kesäkuu 2020
834
164
45
Länsi-Suomi
Tässä mentiin hiukan metsään ja parantamisen varaa löytyy jonkin verran. Muutamia ajatuksia:

Väsymystila ja vastapuolen "toksinen käytös" tai "länkyttäminen" ei ole oikeutus RDM-rikkeelle. Kaikille toki sattuu virhearviointeja. Jos vrwow on mielestäsi siirtänyt perusteetta toksisen käytöksen roolipeliin, olisiko tästä voinut mahdollisesti jutella pelaajan kanssa biljardimailalla mottaamisen sijasta joko roolipelillisesti tai adminina roolipelin ulkopuolella? Tällä tavoin olisi voinut itse pestä kätensä casesta, mutta nyt molempien osapuolten kädet ovat yltä päältä veriset, jos otetaan huomioon ilmoittajan perusteeton toksinen käytös roolipelin sisällä.

Eikös motivaatio omaan tekoosi ole myös lähtöisin roolipelin ulkopuolelta, jos olet nimenomaan kyllästynyt "henkilön toksiseen käyttäytymiseen" eikä vihamielisyydelle ole hahmoon kohdistuvaa roolipelillistä perustaa?

Mainittakoon kuitenkin ilmoitetun eduksi, että käytetty kieli oli kyllä varmasti omiaan suututtamaan myös roolipelihahmon, mutta ilmoitettu itse antoi kyllä teon perusteeksi roolipelin ulkopuolisen syyn. Vaikka roolipelillinen syy olisikin ollut validi ja teon takana, varoitus jää silti puuttumaan.

Mikäli tilanne on se, että teko perustui haluun rankaista pelaajaa ja opettaa tälle jotain, tilanne olisi pitänyt selkeästi erottaa roolipelistä ja rankaista tekijää adminina. Tästä löytyy aikaisempi tuomio vanhasta pelaajailmoituksesta, jossa tilanteeseen puututtiin adminina eikä roolipelin raja ollut selkeästi erotettuna. Tämä toki pätee vain, jos tilanteessa pohjimmainen ajatus on ollut tämä, en osaa valitettavasti ajatuksia lukea, mutta esitän nyt vain yhden näkökulman.

Samat säännöt koskevat palvelussa jokaista pelaajaa. Mainittakoon myös että vähintään 75% kaikkien pelaajailmoituksien rikkeistä on yksinkertaisia virheitä, eikä tässäkään pelaajailmoituksessa rikkeen kutsuminen virheeksi vähennä vastuuta tai saatavaa rangaistusta tapahtuneesta.

Ilmoittajaosapuolen toksinen käytös yhteisössä on kyllä yhtä lailla noteerattu ja mainittakoon että olisi hienoa, mikäli tässä tapahtuisi jatkossa parannusta.
 

white

Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
12 Huhtikuu 2019
532
320
65
Suomen Ateena
Kyseessähän oon ollut tilanteessa pelaajana enkä adminina. Lisäksi teko on ollut yksittäinen tunnereaktio et nyt riittää se kukkoilu. En ehkä ole saanut sanottua asioita kun olen suorittanut mieleen juolahtaneen asian ennen kuin tehnyt asian tai ole harkinnut asiaa sen enempää.

Enkä suoranaisesti tarkoittanut aikasemmassa viestissä että "tekoon vaikuttaa pelin ulkoinen syy" mutta varmasti henkilön jatkuva toksinen käytös itselleni tärkeää ihmistä kohtaa myös pelin ulkopuolella myötä vaikutti tunne reaktioon joka aiheutti virheen. Siihen väsymys päälle niin harkinta kyky pettänyt ja kävi näin.

Mikäli joku nyt ymmärtää asioita niin että koitan oikeuttaa jotain niin päin vastoin, kyllä mä tiedän mitä olen tehnyt väärin ja mitä olisi pitänyt tehdä toisin, kenenkään ei tarvitse tulla niitä erikseen mulle kertomaan. Osaan kyllä tarkastella omaa toimintaani muustakin näkökulmasta kuin omastani. Tätä ei kovin moni muu välttämättä osaa tehdä.

Otan kaiken paskan vastaan mitä täst tulee roolipelillisesti
 

The Mikitin

Mäyrä
Ylläpitäjä
Moderator
FarssiRP-Poliisi
FarssiRP-Pelastuslaitos
Vanhempi jäsen
Wiki
8 Kesäkuu 2020
834
164
45
Länsi-Suomi
kenenkään ei tarvitse tulla niitä erikseen mulle kertomaan
Pelaajailmoituksen käsittelyn ideana on purkaa tilannetta ja keskustella mikä meni pieleen sekä miten jatkossa voitaisiin toimia paremmin. Kommenttini kirjoitin objektiivisesti, tarkastellen tilannetta eri näkökulmista ja luoden pohdintaa siitä, mitä meni pieleen.

Osaan kyllä tarkastella omaa toimintaani muustakin näkökulmasta kuin omastani. Tätä ei kovin moni muu välttämättä osaa tehdä.
Hieno juttu. Kommenttisi on silti omasta näkökulmastasi kirjoitettu - kuten luonnollisesti kuuluukin olla - ja ulkopuolisena tahona esitin tilanteeseen mielestäni hyvin asiallisesti erilaisia näkökulmia, joista vaikka tulevat pelaajailmoituksen kommentoijat voivat ottaa eväitä omiin pohdintoihinsa tilanteen kulusta ja mahdollisista tapahtuneista rikkeistä.

Mikäli joku nyt ymmärtää asioita niin että koitan oikeuttaa jotain niin päin vastoin
Jokaisessa pelaajailmoituksessa ja monessa muussakin elämän osa-alueessa ihminen pohtii teon motiiveja ja näkökulmia siitä, voisiko teko olla jollain tavalla oikeutettu. Näitä nostin tähän myös täysin objektiivisesti esille perustuen aikaisempaan kommenttiisi. Minulla ei ole taustaoletusta siitä, että yrittäisit oikeuttaa tekoasi näillä tavoin: nämä asiat vaan usein esitetään pelaajailmoituksissa siinä valossa että teko olisi oikeutetumpi, ja halusin katkaista niiltä siivet valmiiksi.
 

Kelsi Mutkanperä

Vanha parta
Ylläpitäjä
Moderator
FarssiRP-Poliisi
FarssiRP-Poliisihallitus
FarssiRP-Taksi
Vanhempi jäsen
7 Maaliskuu 2021
651
1
294
65
Jottei myöhemmille lukijoille jää epäselväksi, miksi kirjoitamme tänne vaikka White istuu syytetyn penkillä, niin Kana itse pyysi LVL3+ kommentoimaan tätä ilmoitusta.

Selkeitä ja simppeleitä sääntörikkeitä, ja tiedostan kyllä miten helppoa on vetäistä toista pelissä turpaan muistamatta avata suutaan ensin. Valitettavasti klipeistä ei näy hahmojen yhteinen historia, niistä näkyy vain nykytilanne, ja mielestäni videolla tuota herjaa ei näin katsojana meinannut ensin edes rekisteröidä kunnolla, vaikka saatesanojen perusteella sitä tiesi kyllä odottaa. Olisi ollut syytä sanoa edes jotain.

Aseen pelkäämisen kohdalla, siinä kohtaa kun baaritiskiltä lähtiessä nosti käsiä olisi mielestäni pitänyt lyöntien lakata ihan viimeistään. Sen ampumatilanteen lähdön voisi pistää desynkin piikkiin, kun white niin warppaa siinä, mutta ainakaan sitä viimeistä lyöntiä ei olisi missään kohtaa pitänyt tapahtua.

En minäkään ymmärrä kans tuollaista leikkausvimmaa, miksi samasta tilanteesta noin lyhyt jatkoklippi. Jos siitä oli täysi klippi, niin saisi postata ihan täysimittaisena, tai jos oli asetettuna 5 min varjo, niin sitten saisi jälemmäinenkin klippi olla sen 5 minuuttia. Ei se toki saa videolla nähtyä tekemättömäksi, mutta klipin tarkoitus olisi näyttää tilanteeseen johdatus, tilanne kokonaisuudessan, ja sen päättyminen, ja etenkään jälemmäinen klippi ei täytä kyllä oikein mitään näistä kohdista.
 

Nexopi

凸〳 ಥ ڡ ಥ 〵凸
Ylläpitäjä
Moderator
FarssiRP-Poliisi
FarssiRP-Poliisihallitus
Vanhempi jäsen
13 Huhtikuu 2019
108
48
28
Selkeitä sääntörikkomuksiahan nämä ovat, ei siinä mitään. Kaikki olemme ihmisiä ja virheitä sattuu. Näistä opitaan ja mennään eteenpäin. Nämä toimivat hyvinä esimerkkeinä siitä, että me kaikki olemme vain pelaajia tällä palvelimella, ja samat säännöt koskevat myös meitä.
 

möhömaha

Vanhempi käyttäjä
Ylläpitäjä
Moderator
FarssiRP-Poliisi
Vanhempi jäsen
5 Toukokuu 2020
255
64
30
lahti
no juu selvät sääntörikkeet tulleet ilmi ei paljoa suuta avattu kun vedettiin mailalla kupoliin + vaikka olisikin hieman erimielisyyksiä toisten kanssa servulla että dc ei pitäisi vaikuttaa roolipelaamiseen eikä väsymys tila voi olla noinkin selkeessä asiassa syynä sekä 2v1 tilanne nii ei siinä paljoa kiinostellut vaan huidottiin menee vaikka 2 asetta osoittaa ja selkeesti huudetaan että käsiä ylös.
 

iKE

/ˈfjʊərə/
Ylläpitäjä
FarssiRP-Poliisi
FarssiRP-Poliisihallitus
FarssiRP-Pelastuslaitos
FarssiRP-Taksi
Vanhempi jäsen
14 Huhtikuu 2019
1,269
1
1,129
113
Doddih.

Selkeät sääntörikkeet tapahtunut, toimikoon tämä siis muistutuksena kaikille, että niin adminit, ylläpito kuin omistajaroolin omaavatkin ovat normaaleja pelaajia palvelimella, elleivät ole erikseen moderoimassa.

Toimikoon tämä myös muistutuksena siitä, että pelin ulkopuoliset asiat eivät saisi vaikuttaa pelin sisällä, sillä pelissä pelataan hahmoja, ei omia itseään. Vaikka kuinka olisi riitaa pelin ulkopuolella, ei sen pitäisi vaikuttaa siis hahmoihin millään tavalla.
Mikäli tässä ei onnistuta, kannattaa pitää pieni breakki pelistä, että muistaa mikä ero on hahmolla ja omalla itsellään.

Allekirjoittaneen mielestä asiassa ei kummempia moderointitoimenpiteitä tarvita vielä, kun sen verran harvakseltaan sääntörikkeitä whitellä tapahtuu. Eiköhän tästä saatava "julkisuus" ole tarpeeksi aiheuttamaan ajatusmallin muutosta toiminnassa ja miettimään jatkossa ennen varoittamatta lyömistä ja käsien nostamista altavastaajana.

Virheitähän sattuu kaikille, tärkeintä on se, että tiedostetaan ne omat virheet ja opitaan niistä.