Backup ja ajoitettujen toimintojen käyttö

Tässä ohjeessa käydään läpi kuinka voit ottaa pelipalvelimestasi backupin, kuinka otat backupin käyttöön, sekä ajoitettujen toimintojen käyttö.

Mikä on "Backup"?

Backup tarkoittaa varmuuskopiota palvelimen tärkeistä tiedostoista. Backup on kätevä muun muassa tilanteissa, joissa jokin palvelimelle lisäämäsi plugini rikkoo palvelimen, tai joku käy grieffaamassa palvelimellasi. Backupin avulla palvelin palautetaan takaisin siihen mitä se oli, kun backuppi otettiin.

Kuinka saan palvelimeni tiedostoista backupin?

Backuppien ottamista varten hallintapaneeliin on tehty oma ominaisuus juuri sitä varten. Otetaan pelipalvelin esimerkkinä Minecraft palvelin. Palvelimesta backupin saat otettua menemällä hallintapaneeliin eli sivulle https://hallinta.farssi.net/. Kun olet palvelimen "etusivulla", valitse listasta kohta "Backup World". Valitse 'Folder/World Name' kohdasta kansio, jonka haluat varmuuskopioida, sen jälkeen paina 'Execute', niin valitsemistasi tiedostoista on otettu varmuuskopio.

Kuinka palautan palvelimeni backupin avulla?

Kun olet palvelimen "etusivulla", mene kohtaan 'Load World Backup' tai 'Load Backup'. Valitse 'Backup File' kohdasta haluamasi backup tiedosto, ja paina 'Execute'. Niin yksinkertaista kuin se onkin, palvelimesi on palautettu backup tiedoston otto hetkeen.

Kuinka käytän ajoitettuja toimintoja?

Mene palvelimen "etusivulta" sivulle 'Ajoitetut toiminnot' ja klikkaa kohdasta 'New'. Valitse haluamasi toiminto. Tässä esimerkissä käytän ajoitettua uudelleenkäynnistystä. Aseta toiminnolle haluamasi nimi kohtaan 'Name', nimellä ei ole mitään merkitystä. Varmista että kohta 'Enabled' on merkitty valituksi. Tyyppi kohdasta voit valita kuinka usein toiminto suoritetaan. Sen jälkeen voit valita, aikavälin, kuinka usein toiminto suoritetaan. Mikäli valitsit 'Daily' ja haluat suorittaa toiminnon useammin kuin kerran 24 tunnin aikana, varmista että 'Toista tehtävä' on merkitty valituksi, sekä määritä aika kuinka usein toiminto suoritetaan.

Etkö löytänyt vastausta ongelmaasi?

Voit yrittää etsiä lisää ohjeita sivun 'ohjeet' kohdasta, tai pyytää apua discordissamme #hosting-support kanavalla.

Made by: Masi. Käyttämällä linkkiäni farssi.net, tuet minua.

• pelipalvelimet