Farssi.net FTunnel - Farssi Tunnel - Lectron

Pelipalveluihin kohdistetaan normaalia enemmän palvelunestohyökkäyksiä. Farssin pelaajat ovat pelanneet verkkopelejä jo niiden alkuajoista lähtien, joten ongelma on meille myös tuttu. Siksi tahdomme tuoda ratkaisun verkkopelaajien ulottuville. Yleisesti vastaavat ratkaisut voivat maksaa yrityspiireissä useita tuhansia euroja kuussa.

FTunnel toimii natiivisti peleissä kuten: Minecraft, FiveM, CS:GO, DAYZ, Rust ja muissa peleissä, jotka käyttävät staattisia portteja yhteyksien luomiseen ja palvelimen IP osoite voidaan erikseen määrittää. FTunnelä voidaan käyttää myös muiden kun peli applikaatioiden suojaamiseen.

Taistelussa toimivaksi todistavat

Farssi.net

Suojaamme FTunnelin avulla suositumpaa enemmän palvelunestohyökkäyksille altista infraamme. Käytämme palvelua aina tarpeen mukaan myös pienemmissä palveluissamme.

HellCity

Mukana FTunnelin ensimmäisistä päivistä lähtien. Hyökkäykset loppuivat kuin seinään. "Nyt toimii kuin unelma :)" (C) Letku_Jyppe 2021

Pohjola

PohjolaRP käyttää oman serverinsä suojaamiseen FTunnela. FTunnel otettiin käyttöön heti palvelimen uudessa julkaisussa syksystä 2021.

Hardlife

Hardlife käyttää oman serverinsä suojaamiseen FTunnelä. FTunnel pysäytti palvelimelle aktiiviset hyökkäykset välittömästi käyttöönoton jälkeen.

Piilota palvelin

FTunnel palvelin näyttäytyy palvelimesi IP osoitteena eivätkä pelaajat pysty selvittämään palvelimesi oikeaa osoitetta. Mahdollinen palvelunestohyökkäys osuu aina siis vain FTunneliin, eikä sinun palveluusi.

Skaalautuvuus

FTunnel skaalautuu automaattisesti käytettävän liikennemäärän mukaan. Maksat vain käytetystä liikenteestä automaattisesti, joten aloittaminenkin on yhtä helppoa kuin suuren palvelun ylläpito.

Nopeus

FTunnel toimii nopeasti ja kaikilla reittipisteillä on nopeat yhteydet ympäri maailmaa. Käyttäjien yhteys muodostuu aina lähimpään reittipisteeseen, taaten nopean yhteyden palvelimeesi.

Helppo käyttöönotto

Palvelun käyttöönotto ei vaadi sinulta juurikaan teknistä osaamista. Neuvomme sinulle mitä sinun tarvitsee tehdä, palvelua käyttöönotettaessa. Tunnelin asennus on pari riviä komentoriville ja vain muutama vaihdos pelipalvelimen conffeihin.

Pilvi pohjalla

FTunnel käyttää alustanaan massiivista verkkoa, jonka suodatuskyky on massiiviset 17Tb/s. Oli palvelimesi sitten suomessa, tai ulkomailla, pystymme reitittämään liikenteesi FTunnelin kautta pelaajillesi ja takaisin.

Ei niin kallis

FTunnelin tarkoitus on tuoda yritystason tuote pelaajien keskelle. Maksat palvelusta sen aiheuttamat käyttökustannukset, liikennemääräsi mukaan! Voit lisätä saldoa palveluun kun käyttötarpeesi menee eteenpäin. Voit aloittaa varsinkin pienellä summalla aluksi.

Siirry hallintaan ja tilaamaan.

FTunnel UKK

FTunnel on Farssin tarjoama yritystason ratkaisu palvelunestohyökkäysten torjuntaan pelipalvelimilla. FTunnel toimii asiakkaan tarpeiden mukaan filtteröiden kaikkea liikennettä koko kaistan kaikista porteista. Tunneli käyttää hyväkseen GRE tunnelointi tekniikkaa, jossa liikenne ensin filtteröidään ja siirretään sitten palvelimellesi GRE tunnelia pitkin. Palvelu käyttää hyväkseen Anycast kuormantasausta levittäen hyökkäysliikenteen pitkin internettiä samalla filtteröiden liikennettä L3-7 OSI tasoilla. Palveluun saa lisättyä myös paljon custom filtteröintejä eri peleille, jotka käytännössä poistavat kokonaan mahdollisuuden L7 tason hyökkäyksiin.

FTunnel on verkko, joka toimii pelipalvelimen ja pelaajan välissä. FTunnel peittää täysin pelipalvelimesi oikean IP osoitteen. Näin palvelunestohyökkäyksen sattuessa pääsysi palvelimeesi ei katkea. Tämä on edukasta, jos esimerkiksi ajat monta eri peliprosessia yhdeltä palvelimelta, etkä tahdo muiden palvelinten kärsivän, mikäli yhtä palvelinta kohtaan hyökätään. FTunnel mahdollistaa käytännössä verkon skaalaamisen siihen pisteeseen asti, että hyökkäys palvelintasi kohtaan ei ole enää edes mielekästä, eikä sillä saavuteta mitään haittaa palvelimen toiminnalle. Käytämme runkoverkkonamme cloudflarea, joten se todellakin on massiivinen.

FTunnel todella toimii ja poistaa käytännössä Layer 3-7 palvelunestohyökkäykset palvelimelta kokonaan, mutta kuten kaikessa, sen käyttäminen aiheuttaa kuluja. On jokaisen yksittäisessä harkinnassa, onko oman pelipalvelimen puollustaminen niin tärkeää, että siitä kannattaa näitä ylimääräisä kuluja kantaa. Usein palvelunestohyökkäykset ovat todella väliaikaisia, jolloin FTunnelin kaltaista palvelua ei tarvita jatkuvasti. Mukaudumme kyllä tarpeisiisi, ole siis yhteydessä!

FTunnelä käytetään usein suojaamaan aktiivisiä yhteisöjä, esimerkiksi eventtien tai vaikka uuden palvelimen julkaisun aikana. Toisaalta FTunnelä voidaan myös käyttää ihan jatkuvasti piilottamaan palvelimen IP osoite ulkopuolisilta, jolloin se jo itsessään parantaa huomattavasti pelipalvelimen toimintakyvyn luotettavuutta ja nopeutta.

Farssi käyttää itse fTunnelä FiveM Palvelimen turvaamiseen jatkuvasti. Käytännössä siis kaikki palvelimen yhteydet kulkevat proxyn lävitse, aina 24/7.

Tunneli maksaa n. 5senttiä/tunti/alkava GB.

Jos peliserverisi on meillä, palvelun käyttöönotto onnistuu käytännössä lennosta. Palvelimesi vanha IP osoite poistetaan ja sille määritetään uusi IP osoite. Mikäli palvelin on uusi ja IP osoite ei ole kenenkään tiedossa, tätä ei tietenkään tarvita. IP osoitteen vaihdolla pyritään siihen, että vain asiakas on tietoinen palvelimen oikeasti IP osoittesta ja hyökkääjä ei pysty ohittamaan FTunnelia. Palvelimen palomuuri laitetaan kiinni niin, että se hyväksyy liikennettä vain tunnelin yhteysosoitteista, kun liikenne on osoitettu pelin porttiin. Tämän jälkeen peliin tehdään pelikohtaisia asetusmuutoksia ja esimerkiksi sen serverbrowseriin julkaisema IP vaihdetaan vastaamaan FTunnelia.