Rust - Automaattinen wipe

Automaattiset toiminnot auttavat monessa pelipalvelimen päivittäisessä tehtävässä. Jotku toiminnot saattavat tapahtua viikoittain, jotkut vaikka kuukausittain. Rustissa viikottain tapahtuva palvelinwipe on laadukkaan palvelimen kohokohta, jota et saa jättää tekemättä. Kustu wipe tarkoittaa nopeasti, että pelaajat vaihtavat maisemaa. Onneksi palvelinhallinnasta löytyy tähän todella helppo ratkaisu ja tämän jälkeen sinun ei tarvitsekkaan enää palvelimen viikko wipeihin koskea.

Rust palvelimen weekly wipe

Käytämme palvelimen wipen tekemiseen palvelinhallinnasta löytyvää ajastinta. Ajastinta voi toki käyttää myös muiden toimintojen tekemiseen ja toimintaperiaate on täysin sama, kun mitä tässä ohjeessa tehdään.

1. Kirjaudu sisään hallintapaneeliin.
  2. Navigoimme palvelimeesi päänäytölle ja valitsemme kohdan "Scheduled Tasks(ajastetut toiminnot)
  3. Aukeavalta sivulta valitaan ensin "New". Valitse sitten dropdown valikosta "Wipe Server". Ja viimeistele toiminta painamalla vielä dropdownin alta uudelleen "New".

4. Aseta ajastimelle haluttu nimi. Tässä käytämme "Viikkowipe". Valitsemme ajastimen aktiiviseksi tarkistamalla, että se on "Enabled". Tyypiksi valitaan "Weekly" eli viikoittainen ja päiväksi torstai (Rust wipet nyt vain yleensä tapahtuvat torstaisin, koska yleisesti kuun ensimmäisen torstaina wipetään sitten koko "paska"). Notes kohtaan voit kirjottaa omalle dementoituneelle itsellesi jotain muistiin, tiedät sitten myöhemmin mitä asia koskee. Kiinnitä erityistä huomiota "Start" aikaan, jotta et laita palvelinta wipettämään sinä päivänä kun teet tätä toimintoa. Laita start ajaksi ensimmäisen päivän ja kellonajan, kun tahdot toiminnon ensikertaa pyörähtävän. Tässä se on seuraavan torstain klo 16 iltapäivällä.
  5. Valitse ylävalikosta "Script Parameters". Valitse aukeavalta sivulta halutut toiminnot. Jos poistat mapin (kohta "Delete map?") niin joudut viikoittain aina muokkaamaan uudestaan tuon vanhan kartan poistoon. Helpompi tapa lienee aina vain poistaa vanhat kartat könttänä FileManagerista. Valitaan "Install new seeds" kohta, joka generoi randomilla uuden seedin meille viikkowipeen. Riippuen omasta mieltymyksestäsi voit myös toki wipettää pelaajien tiedot ja blueprintit, mutta jätämme tämän nyt pois.
  6. Viimeiseltä välilehdeltä (Advanced Options) voit määritellä tahdotko, että toiminto ajetaan, jos palvelimella on pelaajia, odotetaanko kunnes se on tyhjä, vai skipataanko toiminto kokonaan, jos pelaajia on. Valitsemme tässä tapauksessa "Force execution" koska tahdomme vain wipettää serverin tuli mitä tuli.
  7. Viimeistele painamalla "Save" ja profit.

Palvelimesi on nyt asetettu wipettämään itsensä joka ikinen viikko kello 16.00 ja generoimaan itselleen samalla uusi seedi. Huomaa, että seedi generoituu sille mappikoolle, jonka olet palvelimesi config filussa määrittänyt. Voit tarkistella kaikkia tallennettuja ajastimia valitsemalla uudelleen kellon kuvan sivupalkissa.

Jos kysymyksiä tai kehitysilmoituksia ilmenee niin ota ylläpitoomme yhteyttä. Mikäli toiminnon toiminnallisuus on sinulle puutteellinen niin voimme myös muokata sitä jatkossa!

• rust, pelipalvelimet