Tarvitsenko lisää muistia palvelimelleni?

Jos palvelimella tulee ongelmia, kiinnittyy huomio usein minecraftissä palvelimen muistiin. Muistin määrä on vakiintunut alalla osoittamaan palvelimen "paremmuutta". Mitä enemmän muistia, sitä nopeammin toimiva ja parempi palvelin on. Tämä käsitys on kuitenkin väärä, ja osittain, jopa haitallinen palvelimen hyvää toimivuutta tavoitellessa.
Seuraavilla vinkeillä voimme selvittää, onko palvelimella liian vähän muistia, vai ei.

Checklist:

1. Tarkista palvelimen muistinkäyttö palvelimen hallintapaneelista. Minecraft palvelin usein yrittää käyttää mahdollisimman paljon muistia, joten iso lukema, vaikka yli 100% ei aina kerro koko totuutta.
  2. Tarkista webconsole. Palvelimen consoleen tulee välittömästi errori, mikäli palvelimesi kärsii muistinpuutteessa. Yleisesti jotain "Out of memory" tyyppistä.
  3. Kaatuuko palvelimesi? Voit tarkistaa palvelimesi tiedostoista, milloin ja miksi palvelimesi on kaatunut. Jos palvelimesi kaatuu eikä jätä jälkeensä "out of memory" viestiä, muistin lisääminen tuskin auttaa.

Jos löydät consolista tai logeista "Out of Memory" viestin:

Todennäköisesti palvelimesi käyttää tällöin liikaa muistia ja kaatuu juurikin muistinpuutteeseen. Tämä on käytännössä ainoa oire, jonka perusteella muistia kannattaa lisätä. Voit ottaa yhteyttä ylläpitoomme, ja lisäämme muistia palvelimellesi! Kannattaa kuitenkin tarkistaa, että missä tilanteissa palvelimen muisti loppuu, jos olet juuri asentanut palvelimelle uusia plugineita ja muistia on jo reilusti. Voit yrittää disabloida yksittäisiä plugineita etsiäksesi syyllisen pluginin mahdollista memoryleakkiä varten. Muistin lisääminen ei myöskään poista ongelmia, jos jossain pluginissasi on memory leak, tai olet conffannut jonkun käytössäsi olevan pluginin väärin.

Ajatko palvelinta vanillana?

Ennen muistin nostamista, kannattaa palvelin yrittää ajaa spigotilla tai paperilla käyntiin. Spigotti ja paperi versiot ovat HUOMATTAVASTI vanilla minecraft serveri ohjelmistoa tehokkaampia eri tehtävien hoitamisessa. Usein minecraft paper version käyttö palvelimena ratkaisee ongelmasi ja auttaa sinua myös jatkossa, kun palvelimesi laajenee.

Modpack käytössä?

Jos käytössäsi on joku modpack, kannattaa tarkistaa, olisiko kyseisestä modpäckistä esim "lite" versiota. Varsinkin, jos pelaatte useamman kaverin kesken, täysikokoiset modipäckit ovat usein liian isoja ja alunperinkin tarkoitettu yksin tai kaksin pelaamiseen.

Et löydä "Out of Memory" erroria, mutta palvelin lagailee.

Kannattaa tarkistaa ohjeet minecraft osion alta palvelimen optimoinnin parantamiseksi. Palvelimen lagatessa kannattaa kuitenkin aina olla yhteydessä myös meihin. Näin mekin pysymme kärryillä, jos jollain palvelimella kehittyy ongelmaa raudan kanssa, tai muuta. 99.99% tapauksissa ongelma kuitenkin on selvitettävissä ja korjattavissa yksittäisen pelipalvelimen kohdalla. Käytännössä aina syyksi paljastuu, että käytössä ei ole paperi versiota minecraftistä ja maailmaa ei ole generoitu valmiiksi.

• pelipalvelimet, minecraft
  • 1 käyttäjistä hyötyivät artikkelista