Miten optimoida minecraft palvelin?

Onko palvelimellasi lagia tai nykimistä? Näillä ohjeilla pääset alkuun palvelimen optimoinnin kanssa.

Onko palvelin vanilla?

Vanillalla tarkoitetaan minecraftin itsessään tuottamaan palvelin .jar ohjelmaa. Et aja modpäkkejä tai muutakaan ylimääräistä.

Lähtökohtaisesti, kun olet todennut, että palvelimesi toimii, kannattaa palvelin aina vaihtaa mahdollisimman nopeasti spigottiin tai paperiin.

Spigot ja paperi ovat minecraftin .jar serveriversioita, jotka on modifioitu niin, että ne tukevat paremmin minecraftin rajumpaa käyttöä. Niiden käyttö tulee usein tarpeelliseksi varsin nopeasti, jos maailmanne on isompi, tai pelaajia on vähänkään enempää. Usein modien käyttö myös edellyttää näiden versioiden käyttöä. Kumpainenkin(spigot ja paper) optimoi mm. maailman chunkkien(alueiden) generointia ja latausta, redstonen tikkejä ja blockkien muuttumista ja hajoamista. Usein jo näistä alueista saavutetaan huomattavia parannuksia palvelimen toimivuuteen.

Huomioi, että osa farmeista saattaa hajota(harvoin), jos vaihdat spigottiin tai paperiin kesken maailman.

Otathan siis aina backupin maailmastasi, jotta voit palauttaa maailmasi aikaisempaan tilanteeseen, mikäli joku hajoaa!

Paperille tarkoitetut muutokset!

Paperi on mahdollisimman riisuttu ja optimoitu minecraft versio. Se on muunnos spigotista. Paperi peilaa pelillisesti täysin vanillan ominaisuuksia, joten kokemus minecraftin parissa ei muutu mitenkään. Palvelinversion käyttö kuitenkin tuo sinulle palvelimen omistajana huomattavasti mahdollisuuksia optimoida ja säätää palvelimen toimintaa tarkemmin, mitä vanilla palvelinversio mahdollistaa. Paperin avulla voit myös ajaa plugineita palvelimella.

Säädä "Chunk saving" asetukset!

Chunksaving asetusten säätäminen on nopein tapa vaikuttaa palvelimen toimintaan. Asetusten optimointi säästää palvelimen prosessorinkäyttöä muihin toimintoihin. Muista kuitenkin muutosten jälkeen käynnistää palvelin uudelleen.

1. Avaa palvelinhallinta.
  2. Navigoi filemanageriin.
  3. Avaa tiedosto paper.yml muokattavaksi.
  4. Etsi avatusta "paper.yml" tiedostosta rivi max-auto-save-chunks-per-tick ja aseta sille arvo 6 . Vakio arvo on 24 . Jos palvelimesi on todella iso, voi arvoa lähteä suurentamaan hitaasti.
  5. Tallenna tiedosto.
  6. Käynnistä palvelin uudelleen.

Entity collision rajoitukset!

Entity collisioni syntyy, kun palvelimen vaikka eläimet törmäilevät toisiinsa rakentamassasi aitauksessa. Hyvänä esimerkkinä vaikka mobi farmit.

1. Avaa palvelinhallinta.
  2. Navigoi filemanageriin.
  3. Etsi tiedosto paper.yml.
  4. Etsi avatusta "paper.yml tiedostosta rivi max-entity-collisions ja muuta rivin arvoksi 2 .
  5. Tallenna tiedosto.
  6. Käynnistä palvelin uudelleen.

Paperille ja spigotille tarkoitetut muutokset.

Aseta maailman rajat ja generoi maailma etukäteen! (Suurin syy normaalin palvelimen lagiin on generoimaton maailma)

Maailman rajan asettaminen ja maailman generointi vähentää huomattavasti lagia palvelimellasi. Usein lagin syynä palvelimella onkin muutaman pelaajan juostessa eri suuntiin, palvelin yrittää luoda heille maailmaa. Minecraftin laajentuessa ja ominaisuuksien parantuessa maailmat ovat muuttuneet monimuotoisimmiksi ja myös niiden generointiin vaadittavat resurssit suuremmiksi. Onneksi voimme kuitenkin vaikuttaa tähän, edellämainituin keinoin.

Seuraavassa referoitavat "Chunkit" ja <alueenkoko> tarkoittaa minecraft maailmassa kooltaan 256 laatikkoa korkeaa ja 16x16 levyistä aluetta.

Vanilla palvelimiin voidaan voidaan asettaa borderi koodilla /worldborder set <alueenkoko>. Chunkkien generointiin kuitenkin tarvitsemme pluginin apua ja voimme käyttää siihen esim Fast Chunk Pregenerator pluginia. Voit ladata pluginin käsin linkistä, tai suoraan hallintapaneelista. Jos käytät edellämainittua pluginia niin voit käyttää komentoa /fcp fillvanilla 8 komentoa bufferoidaksesi 8 chunkkia esiasetetun worldborderin ympärille. Kun generoit maailmaa valmiiksi, kannattaa muut pelaajat poistaa serveriltä siksi aikaa. Maailman generointi käyttää käytännössä kaikki käytössäolevat tehot palvelimestasi ja pelaaminen tänä aikana ei tule onnistumaan.

Jos et tahdo asettaa maailmalle mitään rajoja niin voit käyttää bufferoida chunkkeja komennolla /fcp start <alueenkoko> . Jos sinulla on monta erillistä maailmaa, sinun pitää generoida kaikki erikseen. Voit käyttää silloin start komentoa näin: /fcp start <radius> [world] [chunkX] [chunkZ]

Kun olet aloittanut alueen generoinnin, voit tarkistella sen edistymistä komennolla: /fcp pending

/fcp help näyttää sinulle käytössäsi olevat komennot.

Huomaa, että maailman generointi on varsin hidasta puuhaa ja se kannattaisi tehdä aina käyttäen paperia. .jar pohjana.

Asenna LimitPillagers Plugini.

LimitPillagers on plugin, joka rajoittaa Pillagereitten spawnaamista outpostien ympärille, tai poistaa spawnit kokonaan, jos näin haluttan. Voit ladata pluginin täältä.

Kaikille palvelintyypeille

Tarkista palvelimen view distance asetukset

Serverin view distance asetus määrittää, kuinka monta chunkkia(aluetta) palvelin lataa jokaisen pelaajan ympärille. Tällä asetuksella on todella suuri vaikutus palvelimen toimintaan. Emme todellakaan suosittele, että tätä arvoa pidetään suurempana kun 10, ainakaan, jos käytätte vanillaa.

Homma on kesken..... Homma jatkuu vielä....

• pelipalvelimet, minecraft
  • 5 käyttäjistä hyötyivät artikkelista