Uusi vuosi ja uudet kujeet ei aivan pidä meidän kohdalla paikkaansa. Farssin GameHost on kasvanut viimevuoden aikana TODELLA nopeasti ja isommaksi kuin olimme ikinä ajatelleet. Palvelusta on tullut aivan uskomattoman paljon positiivistä palautusta, palveluiden toiminnan, mutta myös tavoitettavuuden ja muiden asioiden saralla. Kiitos positiivisesta palautteesta kaikille! 

Muistakaa kuitenkin, että pelkkä positiivinen palaute ei aina riitä! Kertokaa heti, mikäli palvelussanne on ongelmia, niin saamme ne korjattua mahdollisimman nopeasti. Tietenkään kaikkia ongelmia me emme pysty korjaamaan vaan olemme palveluntuottajien armoilla. Mutta tärkeintä on, että ongelmat tuodaan meidän tietoon, mitä ne sitten ovatkin! 

Uusi vuosi alkaa meillä suhteellisen agressiivisen laajenemisen merkeissä. Uusia palvelimia on tilattu ja asenneltu tässä heti ensimmäisellä viikolla. Useampi GameVPS käyttöön ja pari nyt myös pelipalvelimillekkin. Joulun lomien aikaan palvelut ovat luonnollisesti hieman pakkautuneet samoille palvelimille, joten joillain palvelimilla on hieman normaalia kohonneempi kuormitus pelipalvelinten osalta. Pyrimme siihen. että pelipalvelinten total CPU kuormitus olisi n. 20-30% tietämillä. Näin siis kaikille palvelimille jää reilusti tilaa toimia, eikä palvelimen suorituskyky pullonkaulata kenenkään palvelinta. Parissa palvelimessa load on nyt kerennyt kivuta keskiarvoltaan tuonn vajaaseen 40%. Mikäli havaitset omassa palvelimessasi ajoittaista nykimistä, tämä todennäköisesti johtuu juurikin tästä. Tälläinen muista palveluista johtuva ajoittainen kuormitus kuuluu osana shared hostin ongelmiin ja pyrimme tätä luonnollisesti normaalioloissa tasaamaan automaationa. Ajoittain varsinkin tälläisissä yleisöryntäyksissä tälläisiä tapauksia pääsee tapahtumaan. Mikäli tahdot turvata palvelusi toiminnan, pystyt kohottamaan palvelusi CPU priorityä. Voit myös pyytää meiltä palvelimen siirtoa uusille raudoille! Palvelimen siirto auttaa meitä myös tasaamaan tuota farssin palvelinclusterin rasitusta.

CPU priorityn nosto? Mitä se tarkoittaa?

Viimevuoden lopulla palvelimien oston yhteyteen ilmestyi asetus CPU prioriteetin nosto. Tämä käytännössä asettaa palvelimesi "VIP" tilaan, jossa lyhykäisyydessään selitettynä, CPU jakaa tehoa ensin prosesseille, joilla tuo tila on kohotettu. Näin palvelimesi ei joudu kärsimään normaalipalveluiden kovasta loadista. Tämä optio ei luonnollisesti ole pakollinen, mutta suositeltu mikäli palvelusi on jatkuvassa käytössä ja tahdot pienentää mahdollisuutta muiden palvelinten aiheuttamasta lagista.

 

 

Hyvää uuttavuotta 2022! Toivottavasti tänävuonna päästään jo koronasta eroon!

 lauantai, tammikuu 8, 2022

« Takaisin